PURMEREND - Sinds afgelopen vrijdag zijn alle baden beschikbaar voor recreatief zwemmen. Afgelopen vrijdag is het instructiebad door de aannemer opgeleverd aan de gemeente en Spurd. Dit betekent dat inmiddels twee van de vier baden zijn voorzien van nieuwe gevels. Tot en met zondag 12 augustus zijn er geen werkzaamheden aan gevel en dak. Tot die datum zijn alle baden tijdens de betreffende openingstijden in principe beschikbaar voor recreatief zwemmen.

Volgens planning is vrijdag het instructiebad vrijgegeven voor gebruik. De gevel en het dak zijn verduurzaamd met onder meer driedubbel glas. De medewerkers van de aannemer en onderaannemers hebben nu vakantie.

Tijdens de voorlopig nog voortdurende bijzonder warme periode zijn tijdelijk alle baden weer beschikbaar. Niet alleen voor recreatief zwemmen, maar ook voor doelgroepactiviteiten en het zwemlesaanbod in de zomervakantie.

Voor recreatief zwemmen is er het voordelige ZomerZwemAbonnement (ZZA)voor € 35,00. Daarvoor kan men tijdens de openstellingsuren onbeperkt zwemmen. De openingstijden van de baden staan op de website van het Leeghwaterbad. Normaal betaalt men € 5,35 of woensdagmiddag en zaterdag € 4,50. Een kind tot en met drie jaar kan mee voor € 1,25. Dit jaar is er geen ZomerPurVak in het zwembad in Purmerend.

Vanaf 13 augustus starten de werkzaamheden aan gevels en dak van het sportbad. Dan zijn soms met aangepaste openingstijden het recreatiebad, het doelgroepenbad en het instructiebad beschikbaar voor recreatief zwemmen.