PURMEREND - Aanstaande zaterdag 5 september gaan 99 wandelaars de Walk to Fight Cancer Purmerend-Beemster lopen. Bijna tachtig deelnemers lopen de tien kilometer, de anderen de route van twintig kilometer. De routes zijn door Purmerend en Beemster en passeren de route van de Swim to Fight Cancer 2021, het Noordhollands kanaal. Ondanks de zomervakantie waren alle startbewijzen binnen enkele weken uitgegeven. De wandelaars vragen met de sportieve presentatie aandacht voor kanker en voor donaties voor kankeronderzoek. Naast de wandelaars en donateurs maken tientallen ondernemers uit Beemster en Purmerend de Walk als sponsor mogelijk.

De start van de wandeling gebeurt vanwege het coronavirus in groepen. In de eerste groep starten onder anderen de wethouders Dick Butter uit Beemster en Mario Hegger uit Purmerend en meerdere wandelaars namens ondernemersvereniging PRO. Het bestuur van Fight Cancer Purmerend-Beemster roept iedereen op de wandelaars uit Purmerend en Beemster aan te moedigen met een donatie.

Aanmoedigen met donaties
Voor onderzoek naar de behandeling van kanker is veel geld nodig. Kanker is in Nederland doodsoorzaak nummer 1. Iedereen kent wel iemand die kanker heeft. Het doel van de Walk to Fight Cancer is naast de opbrengst van de startbewijzen zoveel mogelijk donaties op te halen voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en voor preventie via KWF Kankerbestrijding.
Bestuurslid Manja van der Weit van Fight Cancer Purmerend-Beemster: ‘De Walk to Fight Cancer is erop gericht geld op te halen voor kankeronderzoek. Wij hopen dat veel Purmerenders en Beemsterlingen plaatsgenoten aanmoedigen met een donatie. Het is ook mogelijk los van een wandelaar een bedrag over te maken voor kankeronderzoek. Ga ook dan naar de website fightcancer.nl!.’ Zeker nu is het belang van geld voor onderzoek onverminderd groot. Vanwege de coronacrisis zijn er nauwelijks sportieve evenementen mogelijk om geld in te zamelen. De landelijke stichting Fight Cancer heeft de ANBI status en dat betekent dat de gift aftrekbaar is voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting.

Coronaproof
De sponsorlopen van tien of twintig kilometer zijn door Purmerend en Beemster. Allerlei maatregelen zijn door de organisatie getroffen om de wandeling coronaproof te maken. Het aantal van 99 is ook vanwege de landelijke coronamaatregelen. Voor een veilige wandeling houden de wandelaars tijdens de gespreide start in groepjes, de route en de finish voldoende afstand. Het is niet de bedoeling dat publiek komt kijken naar de gespreide start, tijdens de wandeling en de finish. Start en finish zijn bij het Leeghwaterbad.