PURMEREND - Op zaterdag 18 november 2023 is het weer zover: de zevende editie van de Purmerendse Sterren op het doek! In de lounge van De Purmaryn verzamelen om 14.00 uur de portretschilders en tekenaars van het Kunstcollectief om de ster van dit jaar te vereeuwigen. Wie de ster is, blijft nog even geheim! Publiek is van harte welkom terwijl kunstenaars van het Kunstcollectief deze bekende Purmerender vereeuwigen in verf, krijt, houtskool, potlood, inkt of andere materialen. Daarna hebben de kunstenaars nog een paar weken de tijd om hun eerste schetsen verder uit te werken.

De inleverdatum is zaterdag 20 januari 2024 en vanaf die datum worden de doeken tentoongesteld op de eerste verdieping van De Purmaryn. Tijdens de expositie kan het publiek tot 3 februari een favoriet portret kiezen. Op de finaledag op 3 februari 2024 kiest de ster iest de ster het werk uit dat hem/haar het meeste aanspreekt en wordt ook de publieksprijs bekend gemaakt.

Sterren vorige edities

In de etalages van Hellenberg aan de Dubbele Buurt 13 en Achterdijk 12 is een aantal portretten van de zes vorige edities te zien: Kees Kasbergen (door Bep van Os), Marcel Kapteijn ( door Bep van Os), Eveline Tijmstra (door Ronald Roelfsema), Frans Spijkerman (door Ronald Boekel & Ronald Roelsema), David Nathan (door Ronald Boekel & Hans Kop)en José Ferdinandus door (Ans Donkers, Hans Kop en Joke Sweers). Leuk om tijdens het winkelen even stil te staan voor deze etalages.