WATERLAND - Ook al voelt het niet zo, februari is de maand dat de lente al voorzichtig begint. Hazen slaan aan het rammelen, de eerste struiken en bomen staan in bloei en de vogels beginnen zachtjes te zingen. In de voorjaarsvakantie kun je op zondag 18 februari met de gidsen van Staatsbosbeheer op zoek naar hazen van Waterland. Een leuke ontdekkingstocht voor het hele gezin. Ook in de rest van het voorjaar zijn er veel kansen om erop uit te gaan in de unieke natuur van Waterland.


Hazen

In het winterlandschap heb je kans om de haas tegen te komen in het korte gras. Hij ligt plat in het weiland en hoopt dat niemand hem ziet. Of hij rent erop los tijdens de rammeltijd, dit is de tijd dat hazen op zoek zijn naar een partner. De concurrentie is hoog en hazen zijn niet bang om het gevecht aan te gaan met hun soortgenoten. Dus trek je laarzen aan en neem je verrekijker mee!

In het veenweidegebied zijn in februari ook veel wintervogels, zoals ganzen, te zien. Je wandelt door een natuurreservaat waar het handig is om laarzen aan te hebben. Een echt water-land. Je loopt door het weiland en ziet in de verte de skyline van Amsterdam, Ransdorp en Holysloot.

Voorjaarsexcursies

Ook in de rest van het voorjaar heeft Staatsbosbeheer genoeg leuks op stapel staan in Waterland. Zo kun je op 3 maart een mooie wandeling maken door Varkensland van Watergang naar Broek in Waterland. Hierbij komt ook de bijzondere geschiedenis van het gebied aan bod. Op 10 maart is het tijd om de eerste weidevogels te verwelkomen. Zij komen dan terug van hun verre reis uit Afrika om hier, onder de rook van Amsterdam hun nestje te maken. Kun jij de Grutto, de Tureluur of de Kievit vinden?

Kijk op de site van Staatsbosbeheer Waterland voor alle activiteiten

Hazen van Waterland

Zaterdag 18 februari

10.00 – 12.00 uur

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Volwassenen: € 7.50

Kind t/m 12 jaar: € 5.00

Meer informatie en aanmelden:

https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/hazen-van-waterland