PURMEREND - Ook dit jaar staat Purmerend het eerste weekend van oktober in het teken van de Kunstroute. 33 lokale kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend openen op zaterdag 2 oktober en zondag 3 oktober van 11.00-17.00 uur hun atelier of gastlocatie om u kennis te laten maken met hun werken. Verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd, zodat er voor u een gevarieerd aanbod is. Van schilderkunst tot beeldhouwen en van textiel tot keramiek. U wordt gastvrij ontvangen en kunt hun kunst vrijblijvend bekijken. Uiteraard zal de kunstenaar enthousiast vertellen over zijn/haar werkwijze.

U kunt uw bezoek voorbereiden door wandelend langs 22 etalages in de Purmerendse binnenstad alvast kennis te maken met de deelnemende kunstenaars. De wandelroute Kunst in de etalage en het gratis routeboekje van de Kunstroute -waarin alle deelnemende kunstenaars en de expositielocaties worden gepresenteerd- zijn verkrijgbaar bij de VVV en alle deelnemende winkels. Beide routes zijn ook te downloaden op de website van Kunstcollectief Purmerend, www.kunstcollectiefpurmerend.nl. Op de website kunt u ook online kennis maken met alle deelnemers en een aantal van hun kunstwerken.

Op alle locaties van de Kunstroute gelden de huidige coronamaatregelen. Wij vragen de bezoekers rekening met elkaar te houden, zo veel mogelijk anderhalve meter afstand te houden en regelmatig handen te wassen (onze deelnemers zullen u die gelegenheid ook geven). En natuurlijk blijft u thuis bij klachten zoals hoesten en/of koorts.

Wij wensen iedereen veel plezier met het uitstippelen van hun persoonlijke route en hopen op veel bezoekers tijdens het meest kunstzinnige weekend van Purmerend, Kwadijk en Zuidoostbeemster.