PURMEREND - Bibliotheek Waterland organiseert in de maand november verschillende activiteiten rondom de campagne Nederland Leest. Dit jaar is het thema van Nederland Leest Kleine geschiedenis, grote verhalen. Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema.

Het jaarlijkse cadeau voor leden
Tijdens Nederland Leest krijgen onze leden het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer cadeau. In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden. Het boekje is zo lang de voorraad strekt op te halen in de Bibliotheek Beemster, Edam, Landsmeer, Purmerend en Volendam.

Activiteiten in de bieb en online
Er is veel te lezen en te zeggen over het onderwerp familiegeschiedenis. Boekenblogger Leo Willemse komt op dinsdagavond 24 november naar de Bibliotheek Edam om ons mee te nemen in de geheimen van en achter romans en langs talloze schrijvers die putten uit hun familieverleden. Op donderdagmiddag 26 november is Leo in de Bibliotheek Purmerend. Gratis aanmelden kan via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop

Vanaf donderdagavond 5 november start er een serie van Ontmoet Schrijvers Online, een wekelijkse serie online interviews met schrijvers. Gedurende vier weken kunnen leden en niet-leden van de Bibliotheek verschillende schrijvers via een webinar ontmoeten en vragen stellen. De schrijvers die geïnterviewd worden zijn: Raoul de Jong (5/11), Judith Koelemeijer (12/11), Murat Isik (19/11) en Susan Smit (26/11). Gratis aanmelden kan via www.probiblio.nl/ontmoet-schrijvers-online.

Meer informatie over de activiteiten en leestips rond het thema van Nederland Leest op www.bibliotheekwaterland.nl/nederlandleest. Kijk voor actuele informatie over coronamaatregelen op www.bibliotheekwaterland.nl