PURMEREND - Minister-president Mark Rutte heeft op de persconferentie van 3 november een ‘verzwaringspakket’ aangekondigd bovenop de geldende lockdown van 14 oktober. Ook de bibliotheken staan in het rijtje van organisaties die dichtgaan.

De vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland houden met ingang van donderdag 5 november de deuren voor minimaal 14 dagen gesloten. In tegenstelling tot de eerdere verplichte sluiting in maart kan er geen afhaalbibliotheek worden ingericht. De Veiligheidsregio heeft bepaald dat een afhaalservice bij de bibliotheken niet past in de opgelegde beperking verkeer van personen.
Dat betekent helaas dat de leden van de Bibliotheek geen Verrassingstas kunnen bestellen tijdens de sluiting.

De bibliotheken Beemster, Edam, Landsmeer, Purmerend en Volendam houden tot tenminste donderdag 19 november hun gebouwen gesloten voor publiek. De inleverbussen aan de buitenzijde van de bibliotheekvestigingen zijn 24/7 open voor het inleveren van geleende materialen.

Twee weken dicht maar online blijft de Bibliotheek open. Leden van de Bibliotheek kunnen heel makkelijk e-books en luisterboeken lenen via de Online bibliotheek app. Ook zijn er activiteiten die online door gaan. Kijk op de website voor het Gezond media menu webinar dat gevolgd kan worden op woensdag 11 november of de online schrijvers ontmoetingen met Raoul de Jong en Judith Koelemeijer op respectievelijk 5 en 12 november. Kijk op www.bibliotheekwaterland.nl/online voor dit aanbod.

De Bibliotheek blijft bereikbaar via mail; info@bibliotheekwaterland.nl en telefonisch tijdens kantooruren; 0299-433323. Kijk voor actuele informatie op www.bibliotheekwaterland.nl