PURMEREND - De Iraanse Atti Bahadori vluchtte tijdens de Islamitische Revolutie in haar land naar Nederland. In 2002 ontvoerde haar man hun dochter naar Iran. Twee jaar later wist zij haar dochter terug te ontvoeren naar Nederland. Het boek 'Onder dezelfde sterrenhemel' dat verhaalt over deze tragedie werd in Nederland een bestseller. Atti Bahadori woont in Purmerend en presenteert haar nieuwste boek ‘Gouden Maan’ op dinsdagavond 11 december in de Bibliotheek Purmerend.


Voor 'Gouden Maan' vertelde Atti haar familieverhaal aan schrijfster Sylvia Pessireron die daarop de kroniek op papier zette. Het resultaat is een even emotioneel als spannend verhaal dat vijf generaties vrouwen betreft. Onbewust droeg Atti een familiegeheim met zich mee - heel letterlijk, in de vorm van een zilveren kokertje dat van grote invloed is geweest op de voorgaande drie generaties, maar ook op haar eigen leven.

Gouden Maan ontrafelt het verband tussen het familiegeheim en het noodlot dat al vier generaties haar familie teistert. Tijdens de boekpresentatie in de Bibliotheek vertelt Atti over hoe het boek tot stand is gekomen en beantwoord ze met alle plezier vragen. Er is boekverkoop en een signeersessie.

Atti Bahadori’s boekpresentatie Gouden Maan - Dinsdag 11 december van 20.00 – 21.30 uur in de Bibliotheek aan de Waterlandlaan 40 te Purmerend. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop € 2,50 voor leden en € 5,00 voor niet-leden Bibliotheek Waterland. Verkoop via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop of in al de vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland.