MIDDENBEEMSTER - Woensdag 24 april organiseerde BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, in aanwezigheid van wethouders Verkroost en Saaf van gemeente Purmerend, directeur-bestuurder Van Schaik van Wooncompagnie en tientallen kopers, het feestelijke moment rondom de start van de bouw van 75 koopwoningen en 24 sociale huurwoningen in deelplan 6 en 7 van de nieuwe wijk De Keyser. Bijzonder zijn de eerste 9 seriematige woningen die geheel in hout worden gerealiseerd.

Deelplan 6 en 7


De 75 koopwoningen, met een woonoppervlakte van 116 m² tot 160 m², en de 24 huurwoningen, met een woonoppervlakte van 72m2 tot 76 m2, zijn als volgt verdeeld. Koopwoningen: 30 rijwoningen, waarvan 9 woningen in houtbouw. 14 semi bungalows met slaapkamer op de begane grond. 10 twee-onder-een- kapwoningen en 21 vrijstaande woningen. Type woningen: twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, semi bungalows en rijwoningen. Huurwoningen (sociale huur): 12 beneden- en bovenwoningen en 12 compacte rijwoningen. De energie neutrale woningen in deelplan 6 en 7 zijn voorzien van een A++++ label, vloerverwarming en eigen zonnepanelen.

De koopwoningen liggen verspreid gesitueerd door het plan, de huurwoningen liggen rondom een gezamenlijke binnentuin en passen naadloos binnen de architectuur van de overige 75 grondgebonden woningen. Er zijn nog een paar woningen beschikbaar! Aannemer KBK Bouw bouwt de woningen. De verwachte oplevering is eind 2025.


De Keyser past bij Beemsters karakter

Met de realisatie van deelplan 6 en 7 nadert nieuwbouwplan De Keyser de eindfase. Deze wijk past volledig bij het karakter van de Beemster: geen massale nieuwbouw, maar intiem, gevarieerd en dorps. De woningen staan op ruime kavels. De plantsoentjes en speelvelden maken de wijk ook zeer kindvriendelijk. De opzet van het plan is typisch ‘des Beemsters’, met polder- en waterwegen die de hoofdverdeling bepalen en kleine aftakkingen in de vorm van fietspaden, wandelroutes en groenzones. De Beemster Compagnie is de ontwikkelaar van De Keyser, een samenwerking tussen Gemeente Purmerend en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling.

Projectwebsite: www.nieuwbouw-middenbeemster.nl