MIDDENBEEMSTER - Zaterdag 27 november zullen de prachtige chansons van Charles Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver klinken in de Beemster Keyserkerk. Het rijke oeuvre van de man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem zal worden bezongen door zangeres Britta Maria. Al eerder stond zij in de Keyserkerk met haar programma “Chansons van Schoonheid en Troost”.

Samen met pianist/zanger Maurits Fondse (Matthijs van Nieuwkerk noemde hem één van de beste pianisten van Nederland), accordeonist Oleg Fateev (o.a. Brel de Zoete Oorlog met Jeroen Willems) en Simone Sou op drums/percussie brengen zij het werk van Aznavour in het Frans en een enkele (eigen)vertaling naar het Nederlands. De ode aan Aznavour wordt compleet gemaakt door tussen de liedjes door over zijn leven te vertellen: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten. Zijn schrijftalent, hij schreef o.a. ook liedjes voor Edith Piaf, zijn volharding en zijn uiteindelijke triomf.

Om de welbekende redenen heeft Britta net als vele andere muzikanten een lastige tijd achter de rug, maar staat nu veelvuldig op de podia door heel Nederland. Het programma wordt goed ontvangen. Een paar uitspraken van het publiek: “Een pareltje, goed opgebouwd en van hoog muzikaal niveau”. "Ik moet zeggen dat ik met "Aznavour mon Amour" een juweeltje van een muziekvoorstelling heb gezien; ik was (samen met het publiek!) tot tranen geroerd. En als 't zover komt met mij moet je echt van zeer goede huize komen!" Dat belooft een mooie avond te worden; van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van La Bohème, Hier Encore, Etre, She, Comme ils disent naar Les Comédiens.

Zaterdagavond 27 november in de Beemster Keyserkerk, Middenweg 148, Middenbeemster, aanvang 20:15. Kaarten ad € 20,00 te reserveren via: info@wiewatwaarop49.nl.