PURMEREND - De tweede woensdag in juni is er ook in Purmerend/Beemster extra aandacht voor het belang van buitenspelen. Buitenspelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen, maar steeds minder vanzelfsprekend. In Purmerend gaan de kinderen van de groepen 3, 4 en 5 van een verschillende basisscholen uit Purmerend/Beemster naar vier locaties: Koemarkt, park De Driegang in Purmer-Zuid, plein bij De Kraal in Weidevenne en grasveld aan de Sweelinckstraat in Wheermolen. Overigens zijn ook andere kinderen van harte welkom tijdens de gratis BuitenSPEELdag. Het Regio College en sportorganisatie Spurd maken er voor de kinderen een actieve dag van met speelmaterialen en spellen.

Buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij, prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. De BuitenSPEELdag met verschillende speelactiviteiten is woensdag 8 juni van 09.00 uur tot 14.00 uur. Per locatie zijn er verschillende spelmaterialen als frisbee, voetbal, hoepel, skippybal, springtouw en werpring. Op alle locaties is er aandacht voor gezonde leefstijl van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Per locatie komen er tijdens de BuitenSpeeldag in totaal ruim driehonderd kinderen via basisscholen.

De BuitenSPEELdag bestaat sinds 1994. Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon zijn betrokken bij de BuitenSPEELdag. Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen.