PURMEREND - De bezoekertjes van de PurVak in De Kraal kregen donderdag 4 mei burgermeester Ellen van Selm op bezoek. Zij wilde zich graag persoonlijk op de hoogte stellen van deze populaire sportieve activiteit in de schoolvakanties.


Ze sprak met medewerkers, ouders en bezoekertjes van de PeuterPurVak en de PurVak van vier tot en met twaalf jaar. De burgemeester liet weten de vrije, gratis inloop en het uitgangspunt dat niets moet mooi te vinden. De PurVak is mede mogelijk door subsidies van de gemeente. Deze PurVak in de meivakantie is goed bezocht door peuters, kinderen en jongeren uit Purmerend | Beemster.

Er is gesproken over gezond drinken en snacken en over inclusief sporten als onderdelen van de PurVak, net als over de PurVak ’s avonds voor 13plussers. Ook is ze geïnformeerd over de samenwerking van Spurd, Cultuurhuis Wherelant, Clup Welzijn en Esports Campus H20 voor de PurVak.

Het bezoek is een vervolg geweest op haar kennismakingsbezoek donderdag 9 maart aan Spurd, toen was er geen schoolvakantie.