PURMEREND - Voorlezen aan baby’s, kan dat? Baby’s kunnen meer dan de meeste mensen denken. Al vanaf de eerste dag luistert een baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen. BoekStart speelt daar op in door het lezen met heel jonge kinderen te bevorderen. Fijn samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren. Kinderen die veel woorden horen als ze jong zijn, hebben een vliegende start. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die als baby al worden voorgelezen, het later beter doen op school.


Voor alle jonge ouders, maar ook voor opa's en oma's, organiseert Bibliotheek Waterland iedere 3e zaterdag van de maand gezellige bijeenkomsten in de Bibliotheek Purmerend op zaterdagochtend. Een uurtje Babysoos voor baby’s met hun ouders of grootouders. Gezellig voorlezen en liedjes zingen met de baby op schoot. Men kan uitgebreid vragen stellen en de Bibliotheek laat geschikte boekjes zien en geeft tips over voorlezen.

De eerstvolgende Babysoos is op zaterdag 21 september van 10.30 – 11.30 uur.
De toegang is vrij en broertje en zusjes zijn ook van harte welkom! Het adres van de Bibliotheek is Waterlandlaan 40 te Purmerend. Meer activiteiten van de Bibliotheek op www.bibliotheekwaterland.nl.