PURMEREND - Afgelopen vrijdag vond de certificering plaats van het Coachingsatelier KunstWerkt! in Theater de Purmaryn. De deelnemers Ilse, Jelle en Maureen ontvingen het certificaat uit handen van Afdelingshoofd speciale doelgroepen Jantine Geels van Cultuurhuis Wherelant en trajectbegeleider Fleur Bolink van Reakt. De certificering vormt, samen met een expositie, de afsluiting van een tweejarig traject waarbij de deelnemers zich ontwikkeld hebben in diverse kunstdisciplines. Zaterdag 27 juni is de eindexpositie ‘Colour Connection’ geopend in de Kerkhof-galerie in Purmerend.


Een unieke handdruk
Regiomanager Jan Luijben van Reakt stond tijdens de certificatie voor de uitdaging om de deelnemers op 1,5e meter afstand te feliciteren. Hij had hier duidelijk goed over nagedacht en bij Reakt gevraagd of ze daar 3 unieke houten handen wilden maken op een bezemsteel. De kleuren zijn geïnspireerd op een werk van Jelle Verkuijlen. Zijn ludieke actie werd erg gewaardeerd door de deelnemers en genodigden. Na afloop kregen de deelnemers ieder hun eigen hand mee naar huis!

Expositie Colour Connection
Van zaterdag 27 juni t/m zondag 12 juli exposeren Ilse Weinhout, Jelle Verkuijlen en Maureen van Rij in de Kerkhof-galerie en beeldentuin aan de Overweersepolderdijk in Purmerend. De expositie toont een mooi overzicht van het werk van de deelnemers met keramiek, schilderijen en poëzie. De expositie is geopend op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 27 juni t/m 12 juli van 13:00 tot 16:00 uur. De tuin, waarin ook monumenten en beelden staan van andere kunstenaars is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Activering en participatie door KunstWerkt!
Reakt en Cultuurhuis Wherelant werken al ruim 15 jaar samen om kunst- en cultuureducatie in te zetten als onderdeel van de re-integratie van mensen met psychische problematiek. Kunst- en cultuureducatie zijn hierbij een middel om een nieuw perspectief te bieden en bij te dragen aan het realiseren van (arbeids-) re-integratie, participatie en ontwikkeling. De begeleiding vindt individueel plaats en in groepsverband. Met elke cliënt wordt een maatwerktraject uitgezet, waarin individuele wensen en doelen worden behaald. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cultuurhuis Wherelant (0299 -434777) of met Reakt (088-3577880).