PURMEREND - Iedere maand staat een kunstenaar in de schijnwerpers van de etalage van de VVV l Museumwinkel. Deze maand zijn van 4 december t/m 8 januari zijn dat de kleurrijke collages van Ans Donker.

Collagetechniek


Ans Donker (1943) is autodidact en schildert al twintig jaar met veel passie, het liefst op groot formaat. Naar aanleiding van een schilderreis naar Senegal en Gambia gaat haar voorkeur tegenwoordig uit naar vrouwenportretten. “Sinds 2021 gebruik ik daarvoor de collagetechniek. Dat vind ik echt geweldig om te doen. Voordat ik begin, ga ik op zoek naar kleurrijke vrouwen, in mijn eigen foto's of via internet en tijdschriften. Als ik een inspirerende vrouw heb gevonden, dan teken ik het portret op canvas of op board. Daarna ga ik zoeken in de tijdschriften, die ik al twee jaar spaar en ook vaak van vrienden krijg. Ik zoek dan naar verschillende kleuren waarvan ik denk dat ik die gebruiken kan en begin dan met uitscheuren van verschillende pagina's. Dan begint het opplakken en af en toe verwijderen van gescheurde stukken, totdat ik tevreden ben. Als laatste dan het aflakken waardoor het een geheel wordt.”

In de etalage van de VVV zijn haar meest recente portretten te zien. In de VVV-winkel is meer informatie over de kunstenaar en haar werk te vinden. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 en zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur. Of kijk eens op de website van Ans Donker, antjedonker.exto.nl