PURMEREND - Vanaf 7 maart staan er weer drie lokale kunstenaars centraal in de etalage van de VVV|Museumwinkel in de Peperstraat 35. Het Purmerends Museum stelde de etalageruimte beschikbaar aan Kunstcollectief Purmerend om daar maandelijks een kunstenaar te tonen met een of meerdere werken. In maart is dat Tina Baas, in april Ada Aukema en in mei Hans Schipper.

7 maart - 4 april 2022: TINA BAAS
Tina Baas uit Beemster heeft een lange staat van dienst. Zij schildert al jaren en werkt veel met olieverf en acryl. Haar werk valt op omdat het zo intens en kleurrijk is. De thema’s die Tina gebruikt zijn mens en dier. Zij werkt bij voorkeur met kubistische vormen met hier en daar een ‘vleugje’ Picasso. Hoewel het werk modern en strak is, is het vaak toch goed herkenbaar. Vaak laat Tina de lijst om het doek ook een rol spelen in de totale compositie. Mede door het gebruik van de elementaire kleuren wordt het moderne effect nog versterkt.
Zie voor meer informatie: www.tinabaas.nl

4 april - 2 mei 2022: ADA AUKEMA
Door haar opleiding tot activiteitenbegeleidster kwam Aukema met klei in aanraking. Keramiek werd toen haar passie, waarna ze de opleiding tot keramiste bij SBB te Gouda volgde. Haar werk bestaat uit handgevormde unica, meestal figuratief maar ook soms functioneel. Per object bepaalt ze hoe gestookt of geglazuurd zou kunnen worden om elk werk een eigen karakter te geven. Ook werkt ze in opdracht. Daarnaast geeft ze in haar atelier workshops.
Zie voor meer informatie: www.ateliercreada.nl

2 mei - 6 juni 2022: HANS SCHIPPER
Hans Schipper ontdekte het glas in lood ongeveer 20 jaar geleden, tijdens een cursus op Wherelant. In de loop der jaren heeft hij zijn vaardigheden vergroot en sinds enige jaren beheerst hij, naast het glas in lood, ook de Tiffany-techniek.

Hans ontwerpt zijn ramen zelf, maar maakt ook in opdracht, restaureert of repareert. Hij heeft zijn werkplaats aan huis in Purmerend. De in de etalage tentoongestelde werken zijn gemaakt in de glas in lood-techniek (het symmetrische raam en de bloemen) en in de Tiffany-techniek (de draak).
Zie voor meer informatie: www.schipper-doorzichtig.nl