PURMEREND - In het weekend van 12 en 13 juni organiseert Cultuurhuis Wherelant na lange tijd weer een inspirerend workshopweekend. Iedereen die zin heeft om creatief aan de slag te gaan en iets nieuws te leren, is van harte welkom. Er zijn workshops voor volwassenen op het gebied van tekenen, beeldhouwen, sieraden maken, schilderen, boetseren, filmen en tuinontwerp. Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers in goed geventileerde ateliers.

Schetsen, beeldhouwen, tuinontwerpen, schilderen en zilverklei
Zaterdag 12 juni staan vijf workshops op het programma. In het Purmerbos geeft docent Ashti les in ‘Forest sketching’ met de natuurschoon van het bos als inspiratie. Bij de workshop Zilverklei leer je hoe je met dit zachte materiaal een mooi en persoonlijk sieraad ontwerpt. Liever aan de slag met wat grover materiaal? Kom dan naar het beeldhouwatelier om in één dag een beeld te maken uit speksteen. Bij de workshop ‘Landschap schilderen’ leren de deelnemers werken met complementaire kleuren en ontdekken zij de kracht van toonwaarden om uiteindelijk met meer lef te schilderen. Bij de dagworkshop ‘Ontwerp je eigen tuin’ ga je aan het einde van de dag naar huis met meer kennis over beplanting, een schetsontwerp én een moodboard van je eigen tuin waarmee je direct aan de slag kunt nu de zomer bijna begint.

Boetseren, modeltekenen, filmen op de iPad, bloemen in XL formaat
Op zondag 13 juni kun je uit vier workshops kiezen. Wil je snel, goede filmpjes leren maken? Doe dan mee met de workshop ‘Filmen op de iPad’ en leer in één dag alle aspecten die komen kijken bij het maken van een goede videoreportage zoals cameratechniek, geluidsopname, interviewen en monteren. Ga je liever met de handen in de klei? Kom dan boetseren naar (gekleed) model waarbij de docent je nog beter leert kijken naar lijnen en verhoudingen. Bij docent Pieter kun je een bijzondere workshop modeltekenen volgen waarbij het late werk van de Franse schilder Jean Corot als inspiratie dient. Voor wie zich eens uit wil leven op groot formaat is de workshop ‘Bloemen en planten anders’ heel geschikt. Je maakt hierbij een schilderij op XL formaat van een bloem of plant met Oost-Indische inkt die snel droogt en je thuis gelijk aan de muur kunt ophangen!

Inschrijven of meer informatie?
Ben je enthousiast geworden? Kijk dan op www.wherelant.nl voor meer informatie of neem contact op met de administratie van Cultuurhuis Wherelant via 0299 – 434 777. Er zijn workshops van een hele en een halve dag. De workshops zijn voor volwassenen (18+) tenzij anders aangegeven. Cultuurhuis Wherelant is gevestigd aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.