PURMEREND - Elk 2e weekend van de maand organiseert Cultuurhuis Wherelant inspirerende workshopweekends. De eertsvolgende editie vindt plaats op 9 en 10 oktober. Op het programma staan de workshops: Japans dichten en boekbinden, forest sketching, landschap schilderen, second hand fashion, speksteen en illustratie. Ervaring is niet belangrijk, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau en gaat met een persoonlijk (kunst)werk of mooie ervaring naar huis.

Van kleding recyclen tot forestsketching en boekbinden

Bij de dagworkshop Second hand fashion transformeer je kleding op duurzame wijze geinspireerd op fashion designers en kunstenaars. Liefhebbers van tekenen en schilderen in de buitenlucht zijn helemaal op hun plek bij de workshop forest sketching waar de natuurschoon van het Purmerbos als inspiratie dient. Bij de workshop Japans dichten en boekbinden ga je aan de slag met verschillende Japanse dichtvormen zoals haiku, tanka en senryu. De mooiste verzen worden gebundeld in een klein kleurrijk boekje, dat je zelf vouwt en bindt. Op zijn Japans!

Ilustratie, landschap schilderen en beeldhouwen
Nieuw bij Wherelant is de workshop illustratie waarbij deelnemers leren hoe zijn een illustratie maken met gebruik van mixed media bij een verhaal of gedicht. Voor iedereen die op een andere manier de handen uit de mouwen wil steken is de speksteenworkshop een aanrader. Kom naar het beeldhouwatelier en hak, zaag, vijl en schuur jouw eigen beeld van speksteen. Voor doeners met lef is de workshop Landschap schilderen in licht en kleur heel geschikt. Leer flink flink uitpakken met kleur en licht, leer werken met complementaire kleuren, ontdek de kracht van toonwaarden en creër zo een nieuw landschap!

Inschrijven of meer informatie?
Ga naar het cursusaanbod op www.wherelant.nl en filter op workshops voor het complete overzicht en meer informatie. Voor vragen kun je ook altijd contact opnemen met de administratie via 0299 – 434 777. De dagworkshops zijn van ca. 10.00 tot 16.00 uur, de middagworkshops zijn van 13.00 tot 16.00 uur. Je vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.