PURMEREND - Deze week werd Cultuurhuis Wherelant blij verrast door Dirk Tuip van H20 (een platform van gaming, esports en creatieve technologie) met de mededeling dat zijn organisatie zo’n 20 paar schaatsen, 10 paar wanten en een 4-tal sleeën wil weggeven aan kinderen uit kwetsbare doelgroepen. Dirk wilde er zeker van zijn dat juist die kinderen, waarvan ouders niet vanzelfsprekend schaatsen of een slee kunnen kopen, toch de mogelijkheid krijgen om te genieten van de ijs- en sneeuwpret samen met vriendjes en klasgenootjes.

Omdat Cultuurhuis Wherelant een groot netwerk heeft met diverse programma’s voor de jeugd, zijn zij benaderd met het verzoek om te helpen bij de distributie. Directeur José van den Hurk reageert enthousiast. “Het is zo’n hartverwarmend gebaar en wij helpen natuurlijk graag mee aan deze spontane actie. We zijn direct gaan uitzoeken welke kinderen we hier echt blij mee kunnen maken!”

De sleeën, diverse wanten en verstelbare schaatsen gaan naar Kuna Mondo (een school voor kinderen die nog maar kort in Nederland wonen). De school heeft nu de mogelijkheid om de onderwijsassistent in kleine groepjes met de kinderen te leren schaatsen op de slootjes bij school. Zo kunnen veel kinderen gebruik maken van de schaatsen en ervaren hoe het is om op het ijs te staan. De overige schaatsen en wanten gaan naar de Voedselbank in Purmerend. Daar zorgen de medewerkers ervoor dat de schaatsen goed terecht komen.