PURMEREND - Afgelopen zondag organiseerde Cultuurhuis Wherelant een vrolijke activiteit voor de acteurs van Theatergroep Flexibel. Zij hebben maanden druk gerepeteerd voor de musical ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ en ook de thuisopdrachten in coronatijd stonden in het teken van deze voorstelling. Omdat veel mensen met een beperking extra kwetsbaar zijn, was het helaas nog niet mogelijk om elkaar live te zien. De docenten zijn daarom met een fantastische oplossing gekomen als afsluiting van het seizoen: de ‘Zuster Klivia Drive-in’ die geheel is verzorgd door de docenten, vrijwilligers, bakker Harry de Groot en medewerkers van Cultuurhuis Wherelant.

Via de beveiliging naar de Carwash
De acteurs zijn door een familielid of begeleider opgehaald met de auto en naar Cultuurhuis Wherelant gereden waar een route met diverse theatrale locaties om het pand was uitgezet. Allereerst moest men langs de beveiliging (gespeeld door de theaterdocenten) waar heel streng gekeken werd of iedereen zich wel aan de RIVM-maatregelen hield! De volgende stop was de Carwash. Want het kan in de auto allemaal wel in orde zijn, maar de buitenkant moest ook nog even gedesinfecteerd en grondig gereinigd worden door één van de zusters, voordat de toegang tot de drive-in open ging.

Een speldje, een dans en een kus
Zuster Klivia ontving de acteurs en gaf hen trots een Rood Kruisje voor de dappere manier waarop zij zijn omgegaan met de lockdown. Na deze mooie woorden kon men iets verderop genieten van een vrolijke dans met paraplu’s. En de hoek om kregen de acteurs een opdracht: pak je telefoon en bel met het nummer dat op het raam staat. Ra,ra wie nam er op? Dat was buurvrouw die graag even wilde horen hoe het met iedereen ging. Na het gesprek werden er over en weer kusjes uitgedeeld op een stokje.

Meezingen en verwend worden
De volgende stop was bij één van de ateliers waar in het geopende rolluik een vleugel stond opgesteld. Een heerlijk moment om mee te doen en te roepen: “Ja zuster, Nee zuster!” Omdat de acteurs dit al goed kennen, werd er uit volle borst meegezongen en geklapt. Wat een gezelligheid! Van zoveel plezier krijg je trek. Gelukkig stond even verderop bakker Harry klaar om zijn overheerlijke, vers gebakken koekjes uit te delen voordat de auto de hoek omging richting de volgende verrassing; een zomerse goodiebag, mede mogelijk gemaakt door Rabobank Waterland en Omstreken. Bij het wegrijden moesten de chauffeurs 3 x toeteren want dat was het sein voor boze Buurman Boordevol om tevoorschijn te komen en iedereen weg te sturen. Met zijn vuist zwaaiend in de lucht rende hij de auto’s achterna wat voor veel hilariteit zorgde.

Kerst met Klivia
Er reden zo’n 25 auto’s door de drive-in en iedereen genoot zichtbaar van alles wat er onderweg langskwam uit de musical en de leuke attenties. Afdelingshoofd speciale doelgroepen Jantine Geels is heel blij dat ze op deze manier het seizoen heeft kunnen afsluiten. Naar alle verwachting gaan de repetities in september weer van start voor Theatergroep Flexibel. Zij kijkt er ontzettend naar uit om deze mooie groep mensen weer aan het werk te zien tijdens de repetities.

Zoals het nu gepland staat, zal Flexibel in december ’Kerst met Klivia’’ spelen voor ouderen, familie en vrienden. Meer informatie over Theatergroep Flexibel en de andere cursussen voor mensen met een beperking staat op www.wherelant.nl.