PURMEREND - Cultuurhuis Wherelant start vanaf 20 april met korte online cursussen die geschikt zijn om op afstand te geven. Na een succesvolle pilot met diverse masterclasses is besloten om een nieuw programma te ontwikkelen met online groepslessen voor iedereen die het prettig vindt om vanuit huis deel te nemen. Het aanbod varieert van tekenen, schilderen en boetseren tot schrijven en spelen met beeldelementen. De eerste cursussen starten in de week van 20 april. Dit online aanbod wordt een vast onderdeel van de programmering van Cultuurhuis Wherelant, ook als straks de lessen op locatie weer mogen starten.


De lessen worden gegeven via Zoom en zijn interactief. Het voordeel van deze manier van lesgeven is dat iedereen kan meedoen, ook mensen waarvoor fysieke lessen een beperking opleveren of de afstand te groot is. Het zijn echte groepslessen met medecursisten waarmee tijdens de les interactie plaatsvindt. Geïnteresseerden die nog geen ervaring hebben met het programma Zoom kunnen ook meedoen. Er is een instructiefilmpje beschikbaar en docenten bestede de eerste les aandacht aan de werking van het programma. Op de website staat bij elke cursus vermeld welke materialen nodig zijn.


Schrijven, boetseren en experimenteren met verf
De cursus Kort Verhaal schrijven start op 20 april. Onder de bevlogen leiding van docent Helena Jansz duiken de deelnemers in de wereld van personages, perspectief, spanningsboog en dialoog. Bij de cursus ‘Thuisboetseren’ die begint op 24 april ga je heerlijk met de handen in de klei. Annemarie Vink richt zich in haar cursus tekenen en schilderen, die start op 22 april, op alles in en om het huis en hoe je de verschillende vormen en kleuren kunt weergeven.


Tekenen, schilderen en spelen met beeldelementen en verf
In de maand mei gaan ook weer mooie cursussen van start. Docent Wilma Caris toont op welke wijze je diepte kunt maken op een plat vlak in haar cursus ‘Teken de weidsheid van het landschap’. Bij de cursus ‘Speel met beeldelementen’ van Wendy Ernst kun je leren experimenteren met ruimtelijke beeldelementen van papier en licht. Pieter Schmits neemt tijdens zijn cursus ‘Kruipende materialen’ de cursisten mee in zijn fascinatie voor het eigen karakter van verf. Bij de cursus ‘Sense of Nonsense’ van Ammarie Visser ontdekken deelnemers hoe zij met ritmische herhalingen en een balpen, fineliner en (kleur)potlood tot verrassende vormen komen..


Aanmelden
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen staat op www.wherelant.nl bij het cursusaanbod. Filter op Online lessen om direct naar het overzicht te gaan. Voor vragen is de administratie tijdens kantooruren bereikbaar via (0299) 434 777 of stuur een mail naar info@wherelant.nl.