PURMEREND - De Koemarkt in Purmerend is vanaf zaterdag 8 december het middelpunt van een sfeervolle feestperiode. Met gedurende de gehele periode tot en met zondag 6 januari een echte ijsbaan, maar ook is er bijvoorbeeld een driedaagse kerstmarkt. Spurd is op verzoek van Winters Purmerend onder meer betrokken bij curling en bij het Rabo Schoolschaatsen. De inschrijftermijn voor het Rabo Schoolschaatsen voor scholen in Purmerend en Beemster is verlengd.

Curling is een ijssport waarbij communicatie en teamspirit net zo belangrijk zijn als de individuele prestatie van de steen werpen, schuiven en vegen. Curling is een serieuze sport, maar ook bron van veel groepsplezier. Spurd zoekt voor de vier curling competities teams van bedrijven, straten en familie- en vriendengroepen. De vier toernooien zijn donderdag 13, 20 en 27 december en 3 januari van 19.00 uur tot 22.00 uur. Elke avond zijn tijdens de competitie steeds maximaal acht teams van vier personen tegelijk actief op de ijsbaan. Er zijn drie competities per avond, dus er kunnen maximaal 24 teams meedoen. Inschrijven kan via de website van Winters Purmerend. Op die website staan ook de voorwaarden en de contactpersoon voor nadere informatie. Een team doet een avond mee voor € 25,00.

Rabo Schoolschaatsen
Voor basisscholen en scholen voortgezet onderwijs is het mogelijk tot en met maandag 3 december groepen in te schrijven voor het Rabo Schoolschaatsen. Er zijn op vele dagen uren gereserveerd voor alleen groepen leerlingen. Het Rabo Schoolschaatsen kost per leerling voor een uur inclusief huur schaatsen € 2,50, € 5,50 goedkoper dan vrijschaatsen.