PURMEREND - Cultuurhuis Wherelant biedt elk jaar een cursus ‘Thema’s in de kunstgeschiedenis’ aan. In zes cursusblokken, die los van elkaar te volgen zijn, behandelt de docent een thema of stijlperiode. Vanaf 9 april is deze cursus online te volgen op de vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Het is de start van een nieuw blok waar geïnteresseerden zich voor in kunnen schrijven.

Dit cursusjaar staan de kunst en cultuur van de 19e eeuw centraal; een bruisende eeuw waar veel van wat wij nu kennen zijn oorsprong heeft. De eerste blokken van deze cursus zijn in het najaar van 2020 gestart. Vanaf 9 april wordt het programma online gegeven. In het eerste blok besteed docent Michiel Kersten aandacht aan ‘Verre bronnen’; over de invloed van niet-Westerse kunst op onze cultuur. In het tweede blok neemt docent Pieter Schmits het stokje over met een serie lessen over Toegepaste kunst. Hij geeft ook het laatst blok waarin de schilderachtige 19e eeuw en de wortels van de moderne kunst uitgebreid aan bod komen.

Cultuurhuis Wherelant heeft ervoor gekozen om deze cursus via Zoom te vervolgen omdat de lessen zich heel goed lenen voor online lessen. Docenten delen hun kennis via een presentatie en lichten deze mondeling toe. Omdat er een maximum is aan het aantal deelnemers is er voor iedereen ruimte om vragen te stellen en actief aan de les mee te doen. Geïnteresseerden die nog geen ervaring hebben met het programma Zoom kunnen uiteraard ook meedoen. Er is een instructiefilmpje beschikbaar en docenten zullen de eerste les uitgebreid aandacht besteden aan de werking van het programma.

Aanmelden
Meer informatie over de inhoud van de cursus Kunstgeschiedenis Thema staat op www.wherelant.nl bij het cursusaanbod. Filter op kunstgeschiedenis om de cursus snel te vinden. Voor vragen is de administratie tijdens kantooruren bereikbaar via (0299) 434 777 of stuur een mail naar info@wherelant.nl.