PURMEREND - Op 22 oktober 2021 start een nieuwe cursus Lezen van oud schrift voor beginners. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De cursus is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in zeventiende- en achttiende-eeuwse handschriften. Aan de hand van oude documenten uit het Waterlands Archief leert u de letters herkennen en leert u de betekenis van oude, bijna vergeten woorden. Aan de orde komen ook de soorten documenten: wat is bijvoorbeeld een resolutie of een attestatie? Door het zelf kunnen lezen van oude teksten komt de geschiedenis heel dichtbij!

Daarbij besteedt de cursus aandacht aan de archieven zelf: door wie en waarom werden ze gevormd en wat kun je er in vinden?

De acht lessen worden om de week gehouden, zodat u tussendoor voldoende tijd heeft om uw huiswerk te maken voor de volgende les. Het huiswerk bestaat uit het maken van transcripties van de teksten. Want het lezen van oude handschriften is een kwestie van heel veel oefenen.

Tijd: Vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur, om de week
Data: 22 oktober, 5 november, 19 november, 3 december, 17 december, 14 januari 2022, 28 januari en 11 februari
Kosten: € 85,00 inclusief lesmateriaal
De cursus wordt gegeven bij het Waterlands Archief, Wielingenstraat 75 te Purmerend.

Voor de cursussen kunt u zich tot uiterlijk 21 oktober aanmelden via aanmelden@waterlandsarchief.nl. Voor informatie bel: 0299-411541.