PURMEREND - Zondag 12 januari houdt Cultuurhuis Wherelant een gezellige cursusmarkt op de locatie aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend. De markt is een leuke manier om te ontdekken welke cursussen en workshops er in het nieuwe seizoen op het programma staan. In de foyer staan kramen waar kunstobjecten verkocht worden die bij Wherelant gemaakt zijn. Bij de marktkraam met teken- en kunstenaarsmaterialen zijn mooie spullen te koop voor een zacht prijsje. Bezoekers kunnen docenten ontmoeten, meedoen met gratis workshops en demonstraties bijwonen. Er zijn poffertjes en warme chocomelk en een bijzondere act van één van de theatergroepen. Iedereen is van harte welkom en alle activiteiten zijn gratis.

Voor elk wat wils
Cultuurhuis Wherelant biedt een breder aanbod aan cursussen en workshops dan de meeste mensen weten. De teken-schilder- en beeldhouwcursussen zijn bij velen al bekend. Maar er is veel meer! Je kunt dansen, theater of musical spelen, etsen, edelsmeden, fotograferen, schrijven, handletteren, boetseren of werken met glas. Zin om je huis of buitenruimte aan te pakken? Dat kun je leren bij de cursus interieurontwerp, decoratietechniek of tuinontwerp. Werk je liever met je hoofd dan met je handen? Kom dan naar een filmlezing of volg één van de boeiende cursussen kunstgeschiedenis. Voor iedereen met een interesse in het maken van mode is de nieuwe cursus modevormgeving een aanrader, of kom naar de dagworkshop waar je oude kleding kunt upcyclen.

Praktische informatie
De cursusmarkt is zondag 12 januari van 13.00 tot 16.00 uur, de toegang is gratis. Cultuurhuis Wherelant is gelegen aan de Van IJsendijkstraat 403 te Purmerend op bedrijventerrein De Koog. Meer informatie over de cursussen en workshops en andere activiteiten staat op www.wherelant.nl.