PURMEREND - In samenwerking met verschillende podia in Waterland wordt voor de eerste keer de Waterlandse Popprijs (WAPP) georganiseerd. Uit meer dan 30 inzendingen zijn er 5 finalisten gekozen van singer-songwriters, rappers tot rockbands. De finalisten van de WAPP, the Cruz, KVBA, Roy de Smet, Jacob D. Edward en Kompas treden dit najaar op in de verschillende podia. Op 15 oktober vindt de finale plaats in PX.

De Waterlandse Popprijs is een competitie voor Waterlandse bands, singer-songwriters, rappers en volkszangers in de gemeenten Purmerend, Waterland, Edam-Volendam, Beemster en Landsmeer. Het is meer dan een competitie alleen, met de WAPP wordt lokaal talent ontwikkelt en gestimuleerd. Alle finalisten hebben een eigen repertoire en zijn geselecteerd op basis van originaliteit, creativiteit, motivatie en podiumpresentatie. Zij hebben een workshop gehad en worden begeleid door een eigen coach met bekende namen uit het vak: Tim Knol, Phil Tilli, Steven Engel, Ruben Hoeke en Remon de Jong.

Dit najaar treden alle finalisten op in de verschillende zalen. Hiermee doen ze ervaring op met het spelen in een verschillende setting variërend van een poppodium, dorpshuis, een muziekcafé en een Kerk. Op 4 en 11 september treden ze op in het dorpshuis in Ilpendam. Op 18 en 2 oktober in de Kerk in de Middenbeemster. Ze zijn ook te zien in de Harmonie op 25 september en 9 oktober. De finale vindt plaats in PX op 15 oktober. Daar zullen programmeurs van de verschillende regionale festivals, zoals het Klaphek festival, Parckpop Ilpendam, Kaaspop, Singelfestival en Reuring, aanwezig zijn. Op basis van het optreden wordt er gekeken wie een passende act kan zijn voor één van deze festivals.

De Waterlandse Popprijs is een initiatief van Dorpshuis Ilpendam, De Harmonie, De Keyzerin, Pop- en Cultuurpodium P3 en Pop- en Cultuurpodium PX.