PURMEREND - Vandaag, 16 juni, is Bibliotheek Waterland gestart met het werven van nieuwe vrijwilligers voor De VoorleesExpress, die in september weer van start gaat. De bibliotheek zoekt volwassenen die het leuk vinden om kinderen tussen de 2 en 12 jaar de taal te laten ontdekken. Want goed kunnen lezen is de basis voor een kansrijke toekomst.


Kai Kohnstamm, coördinator van De VoorleesExpress in Bibliotheek Waterland: ‘Samen lezen en voorlezen zijn de sleutels voor leesplezier. En leesplezier zorgt er weer voor dat kinderen steeds vaker zelf een boek pakken. En dat is wat we graag willen. Want ook voor lezen geldt: oefening baart kunst! Maar niet elke ouder vindt dit makkelijk. Daarom zijn we ontzettend blij met elke vrijwilliger die wil lezen in deze gezinnen, en zo de ouders op weg helpen.’


Bibliotheek Waterland maakt zich al jarenlang sterk voor het bevorderen van leesplezier bij kinderen. Want wie goed kan lezen heeft de toekomst! Het goed kunnen begrijpen van een tekst is belangrijk voor het volgen van een opleiding of het vinden van een baan. Het bevorderen van leesplezier doen we altijd in goede samenwerking met ouders, scholen en kinderopvang. Samen staan we aan de basis van een goede taalontwikkeling.


Kai: ’Vanaf september bieden we leesondersteuning aan een grotere doelgroep: alle kinderen tussen 2- 12 jaar kunnen dan meedoen aan dit programma. Dit vraagt wel om nog meer enthousiaste vrijwilligers. Samen lezen kan trouwens ook heel goed online. Dit maakt De VoorleesExpress, naast gezellig, ook coronaproof.’


We zoeken jou!

Ben je volwassen, dol op lezen en heb je een klein beetje tijd over? Dan maken we graag kennis met je. Dit kan al op 24 juni tijdens een van onze informatiemomenten. We bieden een online bijeenkomst en een bijeenkomst in de bibliotheek aan. Aanmelden kan via: www.bibliotheekwaterland.nl/voorleesexpress. Op deze webpagina vind je ook meer informatie over De VoorleesExpress.