PURMEREND - De Week van het Jonge kind wordt jaarlijks in april gehouden. Vanwege de huidige maatregelen rond corona heeft de Bibliotheek de live events verplaatst naar juni 2021. Tijdens de oorspronkelijke campagne periode zijn er wel gratis online activiteiten voor ouders en kinderen in de leeftijd van 1 – 4 jaar.

Kom mee, Kees – digitale ontmoeting met de maker
Kijk en luister mee met Loes Riphagen. Auteur en illustrator van het nieuwe boek 'Kom mee kees.' Loes ontvangt op dinsdag 13 april om 20.00 uur ouders haar atelier, waar ze meer vertelt over het ontstaan van 'Kom mee, Kees'. Ze geeft tips om het voorlezen nog leuker te maken én deelt inspirerende knutseltips. Dus ouders grijp je kans om Loes te ontmoeten en meld je aan! De ontmoeting met Loes is overigens wel digitaal. Na aanmelden krijg je link toegestuurd om mee te doen.

Muziek op schoot online
Samen zingen en dansen met je dreumes of peuter is behalve heel erg leuk, ook heel leerzaam. Muziek helpt kleintjes bij het ontwikkelen van de spraak en is goed voor de motoriek. Ouders en hun kindje beleven de bekende Muziek op schoot activiteit online en zingen en dansen mee met docente Diana Veldkamp. Het filmpje wordt van te voren opgenomen en via de speciale link kan er van 12 t/m 16 april worden meegedaan.

Peuterparty online

Normaal gesproken is de Peuterparty met Martine Zwarthoed in de Bibliotheek Volendam. Speciaal voor de Week van het jonge kind komt Bibliotheek Waterland met een digitale versie waar iedereen aan mee kan doen. Martine laat ouders en kinderen meedoen aan een gezellig voorleesfeestje rond het prentenboek “Coco kan het!”. Deze Peuterparty wordt van te voren opgenomen en via een speciale link kan er van 12 t/m 16 april worden meegedaan.

Aanmelden voor gratis deelname www.bibliotheekwaterland.nl/aanmelden