MIDDENBEEMSTER - Aanstaande dinsdag start Spurd GoldenSports in Middenbeemster. Het is een beweegprogramma in de buitenlucht speciaal voor zestigplussers. Vanzelfsprekend coronaproof is er dan elke dinsdagmiddag op het sportcomplex van SV Beemster een uur outdoor fitness speciaal voor Beemsterlingen vanaf zestig jaar. Er zijn oefeningen voor conditie, evenwicht en coördinatie. De training dinsdag 6 juli is gratis toegankelijk. Aan het einde van de eerste les 6 juli is het mogelijk met forse korting een leskaart voor zes keer een uur GoldenSports te kopen.

Spurd heeft inmiddels drie succesvolle trainingslocaties voor GoldenSports in drie verschillende wijken van Purmerend. Vanaf dinsdag 6 juli komt daar een wekelijkse training in Middenbeemster bij. Gezellig samen bewegen is gezond en zorgt voor plezier. De locatie van GoldenSports voor Beemsterlingen is het sportcomplex van SV Beemster aan de Insulindeweg. GoldenSports is een laagdrempelige beweegactiviteit in de buitenlucht met verschillende trainingen. Dat gebeurt in een ongedwongen sfeer onder professionele begeleiding van een bewegingsdeskundige ouderensport van Spurd. De oefeningen houden rekening met de lichamelijke mogelijkheden van de individuele deelnemers. De wekelijkse les GoldenSports in Beemster is op dinsdag van 13.00 uur tot 14.00 uur. Tijdens de training is er tijd voor onderling contact.

Succesvol
Helen Kaptein, specialist ouderen bij Spurd: ‘GoldenSports in Purmerend is inmiddels ruim twee jaar een succes. De zestigplussers zijn enthousiaste, trouwe deelnemers! Ontmoeting en plezier door verantwoord bewegen staan centraal, GoldenSporters genieten in de buitenlucht. Wie wil komen meedoen kan langskomen. Aanmelden via goldensports@spurd.nl is handig, dan kunnen we rekening houden met het aantal deelnemers. Bellen om aan te melden kan ook, maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur.’ GoldenSports is niet geschikt voor gebruikers van een loophulpmiddel als een rollator. Wekelijks zijn de oefeningen gericht op balans, kracht en lenigheid, belangrijk bij het klimmen van de jaren. Daarnaast bevorderen de spelvormen fitheid en groepsvorming. Samen bewegen maakt de trainingen van GoldenSports tot een plezierige activiteit. Dinsdag 6 juli kost een strippenkaart voor zes lessen tien euro in plaats van twintig euro. Betaling van de strippenkaart kan op de trainingslocatie SV Beemster bij voorkeur met PIN voor of na de training. De training dinsdag 6 juli is gratis toegankelijk.