PURMEREND - Van dinsdag 28 april t/m vrijdag 1 mei kunnen alle kinderen van Purmerend en omstreken meedoen met een live online versie van de PurVak. De organisaties die de PurVak elke vakantie op touw zetten hebben een alternatief programma samengesteld nu het in deze tijd allemaal een beetje anders moet. Spurd biedt verschillende activiteiten om thuis aan mee te doen.Cultuurhuis Wherelant geeft op drie dagen verschillende creatieve workshops, die je kunt volgen via videobelplatform Zoom. Zo kan iedereen vanuit huis toch een beetje vakantie vieren met de PurVak.

Sportief plezier

De PurVak meivakantie is aangepast aan de mogelijkheden van de coronacrisis. De vier dagen na Koningsdag is er een alternatief programma met genoeg sportief plezier. Dinsdag is er dans voor peuters en basisschoolkinderen door Chiara van Spurd. Woensdag geeft Floor van JOGG een thuis workshop over gezonde leefstijl. Donderdag presenteert quizmaster Dennis Bus van Spurd de spelshow ‘Minute tot win it!’. De deelnemers moeten steeds binnen zestig seconden met huis-, tuin- en keukenmateriaal spelletjes en opdrachten doen. De ervaring leert dat er veel hilarische momenten ontstaan. Vrijdag is er een voetbaltraining van balvirtuoos Aram Bakr van Spurd.

Voor elkaar
Bij Cultuurhuis Wherelant kunnen kinderen drie dagen lang meedoen met een workshop, waarbij elke opdracht bedoeld is om de mensen in je omgeving blij te maken met iets creatiefs in deze tijd van afstand houden. We doen het deze editie voor elkaar. Met juf Sasja gaan we vrolijke en kleurrijke raamhangers maken, zodat het er vanuit huis en vanaf de straat nog gezelliger uitziet. De volgende dag kun je onder leiding van juf Carolien leren hoe je met dingen die je in de natuur hebt gevonden een kunstwerk voor een vriend of vriendin samenstelt. En de derde dag laat juf Marieke zien hoe je een wensrol in elkaar zet voor je opa, oma of eenzame buren.

Spurd: De aangepaste PurVak in de meivakantie is er dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 april en vrijdag 1 mei. Vrijdagmiddag 24 april vertelt Spurd online wat gaat gebeuren en wat de kinderen daarvoor nodig hebben. De aangepaste vierdaagse PurVak van Spurd op Facebook en Instagram begint elke dag online om 10.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Cultuurhuis Wherelant: Dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 april is er een live online les van 11.00 tot 12.00 uur. Meer informatie, de benodigde materialen en de link om mee te doen via Zoom staan op: www.wherelant-ateliers.com/purvak

Programma
De actuele programma’s van de PurVak meivakantie van Cultuurhuis Wherelant en Spurd staan op www.PurVak.nl