PURMEREND - Het openingsspektakel SpurdFun in Beemster afgelopen woensdagmiddag was een succes. Met vele tientallen enthousiaste kinderen was de opkomst enorm. Dit ondanks verplaatsing op het laatste moment vanwege de weersverwachting van openlucht in Middenbeemster naar de gymzaal van De Bloeiende Perelaar in Zuidoostbeemster. Vanaf oktober is er wekelijks voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar ook in Beemster SpurdFun dat gratis toegankelijk is.

Tijdens het openingsspektakel woensdag 29 september hebben de kinderen kennisgemaakt met activiteiten van Spurd. Zo hebben zij onder meer gespeeld op de stormbaan, het springkussen en bubbelvoetbal gedaan. Daarnaast konden zij zich als onderdeel van het openingsspektakel laten schminken. Tijdens de rustpauzes waren er water, fruit en groentespiezen.

twee keer per week
Vanaf oktober is er ook in Beemster wekelijks na schooltijd gratis SpurdFun voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar. Elke dinsdag vanaf 14.30 uur tot 15.45 uur bij De Bloeiende Perelaar in Zuidoostbeemster en elke donderdag vanaf 16.30 uur tot 18.00 uur bij De Blauwe Morgenster in Middenbeemster. WijkSportCoach Beemster Claudia Kieft: ‘Het bezoek aan het openingsspektakel heeft laten zien hoe fijn kinderen sportief spelen vinden. SpurdFun gaat elke week gratis sportief vermaak bieden!’

PurVak, SpurdFun en informatie
In de herfstvakantie zijn er elke dag van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur gratis PurVak-activiteiten van Spurd op de locaties van SpurdFun in Beemster. Voor informatie over alle sportieve activiteiten van Spurd in Beemster en Purmerend kan men bellen met Spurd via 0299 418 100 of een e-mail sturen naar info@spurd.nl.