PURMEREND - Bob en Marian Ernsting, keramisten uit Zuidoostbeemster, hebben de VVV|Museumwinkel in de Peperstraat uitgekozen als verkooppunt voor een selectie van hun bijzondere assortiment. “Wij zijn erg blij dat we keramiek van eigen bodem in onze winkel kunnen verkopen”, vertelt Estha Meijer, coördinator van de Museumwinkel. De kast met ambachtelijk keramiek geeft een mooie dwarsdoorsnede van wat Bob en Marian maken. ‘Het is keramiek voor elke portemonnee”, aldus Marian.

Het atelier van het echtpaar is al sinds 1984 te vinden aan de Zuiderweg in Zuidoostbeemster, het pand waar Bob 67 jaar geleden is geboren. Tijdens zijn lerarenopleiding handvaardigheid en tekenen leerde hij werken met klei en ‘ik was meteen gegrepen’. Ruim veertig jaar later is die liefde voor keramiek nog net zo groot. Samen met zijn vrouw Marian maakt hij keramiek, dat al die jaren gretig aftrek vindt.

Het assortiment dat Bob speciaal voor de VVV|Museumwinkel in de Peperstraat heeft samengesteld varieert van zeer betaalbare kleine voorwerpen zoals broches en vogeltjes tot de wat duurdere kommen en vazen. “Het is mooi dat nog vóór de cadeaumaand bij uitstek wij dit keramiek in onze winkel hebben”, aldus Estha.

De VVV|Museumwinkel is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur.
Meer weten over het werk van Bob en Marian Ernsting? Ga naar www.ernstingkeramiek.nl