PURMEREND - Donderdag 31 oktober om 13.15 uur presenteert het Kunstatelier van Odion de expositie KUNSTENAAR IN BEELD bij Cultuurhuis Wherelant. Naast het werk dat tentoongesteld wordt, kunt u ook de kunstenaars van Odion ontmoeten. Zij maken ter plekke huisjes van vilt die, nog enigszins nat, gelijk aan de expositie worden toegevoegd. Het afgelopen jaar hebben de kunstenaars hard gewerkt aan schilderijen met verschillende thema’s. Het werk wordt geclusterd tentoongesteld wat een mooi totaalbeeld geeft van het werk per kunstenaar.

Een bijzonder atelier
Het Kunstatelier van Odion is een kunstgroep voor mensen met een verstandelijke beperking. De 16 cliënten die deze dagbesteding telt, variëren in leeftijd tussen de 18 en de 50 jaar. Het niveau van de cliënten is heel divers, wat ze allen gemeen hebben is de liefde voor kunst. Er wordt in het Kunstatelier van Odion veel geschilderd, maar ook met glas, keramiek, papier en hout gewerkt.

Cultuurhuis Wherelant werkt al jaren samen met de kunstenaars van Odion. Elk jaar komen zij workshops volgen. Zo hebben de kunstenaars de afgelopen periode animatiefilmpjes leren maken die ook te zien zijn tijdens de opening. Een ander bijzonder project zijn de waterlelies van Monet die zij in glas hebben gesmolten onder leiding van een kunstdocent van Cultuurhuis Wherelant.

Meer informatie
De opening van de expositie is op donderdag 31 oktober om 13.15 uur, de inloop start om 13.00 uur. Daarna is het werk nog te zien tot 13 november op maandag tot en met vrijdag van 9.30 – 16.00 uur. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.