PURMEREND - Werk van kunstenaars Olga Omelian (Kiev,Oekraïene) en Claire Scherpenhuysen (Purmerend) te zien in De Rusthoeve.

Er hangen verschillende kunstwerken in de gang van De Rusthoeve in Purmerend. De exposanten zijn Olga Omelian, Kiev en Claire Scherpenhuysen, Purmerend. Iedereen is welkom om ze te bewonderen.

Olga Omelian (Ovanenko) is een Oekraïense kunstenaar uit de omgeving van Kiev. Vanwege de slechte woonomstandigheden daar is ze naar Nederland gekomen.
Olga volgde opleidingen voor ingenieur en financieel management, maar daarnaast is ze een kunstliefhebber. Ze streeft ernaar om altijd de schoonheid om haar heen op te merken. Waarna ze dit omzet in het creëren van kunst. Dit was overigens ook haar redding na het vroegtijdig overlijden van haar man. Nu de oorlog mensen overweldigt met complexe gevoelens, kan kunst een helende werking hebben. Olga werkt met vele verschillende materialen, zoals olie, acryl, aquarel en pastel. Tegenwoordig heeft de kunstenaar indrukwekkende resultaten behaald in het schilderen van landschappen, stillevens en interieurschilderijen.

Een kenmerk van Olga's karakter is optimisme, daarom wil ze met al haar creativiteit het idee overbrengen dat het nodig is om de schoonheid van deze wereld op te merken en vriendelijkheid te verspreiden. We nodigen u uit om positieve emoties te halen uit de schilderijen van de kunstenaar die nu in De Rusthoeve hangen.

Claire Scherpenhuysen is een Purmerendse kunstenares. Sinds haar pensionering, zo’n twee jaar geleden, schildert ze met veel plezier bij een kunstclub in de bloemenbuurt van Purmerend. Ondanks dat ze zichzelf als beginner ziet, is er beslist progressie te zien in haar schilderijen. Ze hoopt nog lang door te kunnen gaan met deze fijne hobby.

De Expositie is te zien tot en met 7 januari. In De Rusthoeve, Wolthuissingel 1, Purmerend, Loop gerust naar binnen.