PURMEREND - Het bestuur van Fight Cancer Purmerend-Beemster presenteerde onlangs het eindbedrag van de sponsorloop Walk to Fight Cancer. De bijna honderd wandelaars hebben samen met de sponsors de indrukwekkende opbrengst van bijna veertigduizend euro bij elkaar gelopen. Er waren landelijk in totaal tien sponsorwandelingen, de Purmerenders en de Beemsterlingen realiseerden samen bijna de helft van de landelijke opbrengst. Als enige lokale organisatie waren alle startbewijzen vergeven.

Marika Pruis van Fight Cancer Purmerend-Beemster, burgemeester Karen Heerschop van Beemster en burgemeester Don Bijl van Purmerend maakten het prachtige resultaat met gepaste trots bekend. De wandeling zaterdag 5 september is door enthousiaste vrijwilligers in zes weken voorbereid. De bijna honderd wandelaars liepen ieder met een eigen reden, allen met één doel: geld inzamelen voor kostbaar kankeronderzoek. Dat onderzoek is noodzakelijk om doodsoorzaak nummer één sterk te kunnen terugdringen. Iedereen kent immers wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. De wandelaars en sponsors brachten samen € 38.336,60 op. Met de tien wandelingen in Nederland is in totaal € 84.000 bijeengebracht.

aandacht en geld voor kankeronderzoek
Het bestuur is nog steeds beduusd van het resultaat van de acties dit jaar. Er was veel publiciteit over het belang van kankeronderzoek en Purmerenders en Beemsterlingen toonden enorme betrokkenheid bij Fight Cancer. De Walk to Fight Cancer zaterdag 5 september verving de Swim to Fight Cancer in het Noordhollands kanaal. De Swim to Fight Cancer had de start moeten zijn van een reeks sportieve activiteiten van de lokale organisatie Fight Cancer. Door de maatregelen vanwege de verspreiding van het coronavirus was de Swim to Fight Cancer niet mogelijk. De bestuursleden van Fight Cancer Purmerend-Beemster Manja van der Weit en directeur van Spurd Jancor de Boer en burgemeester van Purmerend Don Bijl hebben zaterdag 4 juli als promotie van Fight Cancer enkele honderden meters gezwommen in het Noordhollands kanaal.

Swim to Fight Cancer 2021
Beide burgemeesters zijn samen met het bestuur van Fight Cancer Purmerend-Beemster trots op de inzet en het enthousiasme van de wandelaars, de vrijwilligers en de sponsors. Naast individuele Purmerenders en Beemsterlingen waren er onder de sponsors ook tientallen ondernemers uit Purmerend en Beemster. Fight Cancer Purmerend-Beemster blijft aandacht vragen voor het noodzakelijk kankeronderzoek en met sportieve activiteiten hiervoor geld inzamelen. De eerste stappen zijn al gezet voor de Swim to Fight Cancer 2021 zaterdag 28 augustus in het Noordhollands kanaal. Het bestuur hoopt dat de situatie dan zo is, dat op het startsein honderden zwemmers in het water springen of duiken en hun sponsorzwemtocht volbrengen en daarmee geld inzamelen voor kankeronderzoek. De bestuursleden en de vrijwilligers staan al in de startblokken! Wie op de hoogte wil blijven van de voorbereidingen kijkt op Facebook Walk to Fight Cancer Purmerend-Beemster