PURMEREND - Dinsdag 13 juni kunnen 55plussers gezellig in een groep fietsen door de gemeente Purmerend en directe omgeving. Voor de Fietsgroep 55plus is er een tweewekelijkse rit met steeds een andere route en een afwisselende startplek. Een gids begeleidt de groep die de omgeving fietsend beter gaat leren kennen en ervan genieten. Door te bewegen bevorderen de fietsers hun energie en gezondheid. De Fietsgroep 55plus gaat steeds de tweede en vierde dinsdag op de pedalen voor een rit van ongeveer 25 kilometer.


Spurd is de Fietsgroep 55plus gestart naar aanleiding van vragen vanuit de inwoners van de gemeente Purmerend. Men stapt minder gauw alleen op de fiets voor een tocht door de omgeving. In de groep ontmoeten en spreken de fietsers elkaar. De gids bewaakt de vooraf uitgestippelde route en zo kunnen de deelnemers maximaal genieten. Vanwege de voorbereiding is voor de eerste keer meefietsen alleen mogelijk na vooraf aanmelden via info@spurd.nl of bellen met 0299 418 100. Dat kan steeds tot en met de maandag voor de fietsrit, deze keer dus 12 juni.

start
De fietsrit start om 10.00 uur en men is ongeveer 12.00 uur weer terug op de startlocatie. De fietsrit van dinsdag 13 juni vertrekt vanaf het parkeerterrein van appartementencomplex Villa Zuidhoek, Zuiderweg in Zuidoostbeemster. Villa Zuidhoek is gelegen tegenover hotel Purmerend, vlakbij de brug van Zuidoostbeemster naar de binnenstad van Purmerend.

Per fietstocht is er een wisselende startlocatie, naast het parkeerterrein van appartementencomplex Villa Zuidwijk aan de Zuiderweg in Zuidoostbeemster, het Leeghwaterbad en het parkeerterrein bij restaurant De Jutter, Weidelandpad 3-5 in Weidevenne. Wie mee wil fietsen betaalt per keer € 2,50, dat kan met PIN of gepast contant.

data
Elke keer meedoen is niet verplicht, maar vanzelfsprekend mogelijk. De fietsrit begint elke tweede en vierde dinsdag van de maand steeds om 10.00 uur. Na 13 juni zijn de data 27 juni, 25 juli (in juli één keer Fietsgroep), 8 en 22 augustus, 12 en 26 september en 10 en 24 oktober. Op de website van Spurd staat bij de datum de startlocatie.

Wie nadere informatie wil kan vragen stellen via info@spurd.nl of maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur bellen met 0299 - 418 100.