PURMEREND - Woensdagochtend 12 april start vanaf het pleintje voor station Purmerend een leuke fietstocht van ongeveer vijftien kilometer. Spurd houdt de fietsroute een verrassing, een bezoek aan Rijser Transport is onderdeel van deze Spurd Fiets Special. De fietstocht onder begeleiding van gidsen van Spurd kent een ongedwongen sfeer. In verband met de organisatie is aanmelden noodzakelijk.

Deze Spurd Fiets Special is de eerste van de drie Fiets Specials dit jaar. Spurd vindt het belangrijk dat zestigplussers zo lang mogelijk veilig en met zelfvertrouwen blijven fietsen. Fietsen is gezellig en gezond, voor de fietstoer zijn de eigen (elektrische) fiets en zelfstandigheid nodig.

Tijdens de fietstocht bezoeken de fietsers dit keer transportbedrijf Rijser op de Baanstee-West. Daar is tijd voor een gezellig praatje, elke deelnemer krijgt een kop koffie/thee. Ron Rijser van Rijser Transport vertelt over zijn ervaringen als vrachtwagenchauffeur en maakt daarbij gebruik van een bijzonder verkeerscircuit.

Rijser Transport

Het verkeer verandert snel en dat kan invloed hebben op de verkeersveiligheid. Er is daarom een informatieve stop bij het transportbedrijf om aandacht te geven aan veiligheid op de fiets in relatie tot gemotoriseerd verkeer. Daarbij is er speciale aandacht voor vrachtwagens op de weg. Het gaat om zaken als hoe snel staat een elektrische vrachtwagen naast een andere verkeersdeelnemer, kunnen verkeersdeelnemers een elektrische vrachtwagen horen naderen en hoe maakt men in het verkeer contact met een vrachtwagenchauffeur.

station

Wie zich heeft aangemeld ontmoet woensdag 12 april de andere deelnemers tussen 09.15 uur en 09.30 uur op het pleintje bij de fietstunnel voor station Purmerend. De groep bestaat uit maximaal 25 zestigplussers. Betalen voor de fietstoer doet men voor vertrek op het pleintje voor het station, bij voorkeur per PIN of eventueel gepast contant. De groep (elektrische) fietsers is rond 12.30 uur terug op de startplek.

aanmelden noodzakelijk

Wie mee wil fietsen is verplicht zich vooraf aan te melden via info@spurd.nl of telefonisch maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur via 0299 418 100. Meefietsen kost voor de gidsen, bezoek aan Rijser Transport, koffie/thee en een lekkere verrassing per persoon zes euro. Wie wil meedoen aan de gezellige fietstocht kan zich tot en met maandag 10 april aanmelden.