PURMEREND - Voor volgende week woensdag is er een leuke fietstocht van ongeveer vijftien kilometer in de richting van Purmerland en Wormerland en terug naar Purmerend. Spurd heeft deze fietsroute gemaakt onder de naam Doortrappen Spurd Fiets Special. Aanmelden is verplicht, er is plaats voor 25 fietsers. Woensdagochtend 1 juni vertrekken de (elektrische) fietsers onder begeleiding van gidsen van Spurd vanaf het pleintje voor station Purmerend.

Tijdens de fietstocht van ongeveer drie uur bezoeken de fietsers een verrassingslocatie. Daar vertelt een oud-wereldkampioen kort over haar tak van sport. Daar is ook de mogelijkheid mee te doen aan een laagdrempelige beweegactiviteit. Daarnaast krijgen de fietsers een kop koffie of thee aangeboden. Wie zich vooraf heeft aangemeld ontmoet woensdag 1 juni tussen 09.15 uur en 09.30 uur de andere ‘doortrappers’ op het pleintje bij de fietstunnel voor station Purmerend. De groep bestaat uit maximaal 25 enthousiaste fietsers die ongeveer vijftien kilometer doortrappen. De groep (elektrische) fietsers is rond 12.30 uur terug op de startplek.

Zelfvertrouwen

Spurd vindt het belangrijk dat zestigplussers zo lang mogelijk veilig en met zelfvertrouwen blijven fietsen. Fietsen is gezellig en gezond, voor de fietstocht zijn de eigen (elektrische) fiets en zelfstandigheid nodig. Een deelnemer aan de Doortrappen Spurd Fiets Special in maart liet Spurd weten: ‘Het is een heerlijk fietsuitje in ongedwongen sfeer. Fantastisch dat Spurd dit organiseert.’ De Doortrappen Spurd Fiets Special woensdag 1 juni is de tweede keer dit jaar.

Aanmelden verplicht

Wie mee wil fietsen is verplicht zich vooraf aan te melden via info@spurd.nl of telefonisch maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur via 0299 418 100. Vroeg aanmelden is belangrijk, want de eerste woensdag van juni is er maar één fietsgroep. Meefietsen kost voor de gidsen, bezoek aan de verrassingslocatie en koffie/thee zes euro.
Wie wil meedoen aan de gezellige fietstocht moet zich voor maandag 30 mei aanmelden.

Betalen voor de fietstour doet men voor vertrek op het pleintje voor het station, bij voorkeur per PIN (of eventueel gepast contant).