PURMEREND - Spurd heeft onder de naam Spurd Fiets Special een leuke fietstocht van ongeveer vijftien kilometer uitgezet. Onderdeel is een bezoek aan een verrassingslocatie. Woensdagochtend 7 juni vertrekken de (elektrische) fietsers onder begeleiding van gidsen van Spurd vanaf het pleintje voor station Purmerend. Spurd houdt de fietsroute een verrassing, voor informatie over veilig deelnemen aan het verkeer is een inspirerend bezoek aan een transportbedrijf onderdeel van deze Special. De fietstocht kent een ongedwongen sfeer. In verband met de organisatie is aanmelden noodzakelijk.


Tijdens de fietstocht is tijd gereserveerd voor gezelligheid en een praatje, elke deelnemer krijgt een kop koffie/thee. Deze Spurd Fiets Special is de tweede van de drie Fiets Specials dit jaar. Spurd vindt het belangrijk dat zestigplussers zo lang mogelijk veilig en met zelfvertrouwen blijven fietsen. Fietsen is gezellig en gezond, voor de fietstoer zijn de eigen (elektrische) fiets en zelfstandigheid nodig.

drukker verkeer
Het steeds drukker en veranderend verkeer in Purmerend kan invloed hebben op de verkeersveiligheid. Er is deze keer tijdens de Fiets Special een informatieve stop op de verrassingslocatie om aandacht te geven aan veiligheid op de fiets in relatie tot gemotoriseerd verkeer. Daarbij is er speciale aandacht voor vrachtwagens op de weg.

station Purmerend
Wie zich heeft aangemeld ontmoet woensdag 7 juni de andere deelnemers tussen 09.15 uur en 09.30 uur op het pleintje bij de fietstunnel voor station Purmerend. Betalen voor de fietstoer doet men voor vertrek op het pleintje voor het station, bij voorkeur per PIN (of eventueel gepast contant). De groep (elektrische) fietsers is rond 12.30 uur terug op de startplek.

aanmelden
Voor wie wil meedoen aan deze Fiets Special is het noodzakelijk zich vooraf aan te melden via info@spurd.nl of telefonisch maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur via 0299 418 100. Meefietsen kost voor de gidsen, bezoek aan de verrassingslocatie, koffie/thee en een lekkere verrassing per persoon zes euro. Wie wil meedoen aan de gezellige fietstocht kan zich tot en met maandag 5 juni aanmelden.