PURMEREND - Spurd heeft onder de naam Doortrappen Spurd Fiets Special een leuke fietstocht van ongeveer vijftien kilometer in de richting van Purmerland en Wormerland uitgezet.
Woensdagochtend 1 juni vertrekken de (elektrische) fietsers onder begeleiding van gidsen van Spurd vanaf het pleintje voor station Purmerend. Spurd houdt de fietsroute een verrassing en laat alleen weten dat er onderweg een bezoek is aan een verrassingslocatie. Daar vertelt een oud-wereldkampioen over haar tak van sport. Aanmelden is verplicht, er is plaats voor 25 fietsers.


Tijdens de fietstocht van ongeveer drie uur bezoeken de fietsers een verrassingslocatie. Daar is ook de mogelijkheid mee te doen aan een laagdrempelige beweegactiviteit. Daarnaast krijgen de fietsers een kop koffie of thee. Een deelnemer aan de Doortrappen Spurd Fiets Special in maart liet Spurd weten: ‘Het is een heerlijk fietsuitje in ongedwongen sfeer. Fantastisch dat Spurd dit organiseert.’

zelfvertrouwen

Spurd vindt het belangrijk dat zestigplussers zo lang mogelijk veilig en met zelfvertrouwen blijven fietsen. Fietsen is gezellig en gezond, voor de fietstour zijn de eigen (elektrische) fiets en zelfstandigheid nodig. De Doortrappen Spurd Fiets Special woensdag 1 juni is de tweede keer dit jaar.
Wie zich heeft aangemeld ontmoet woensdag 1 juni de andere ‘doortrappers’ tussen 09.15 uur en 09.30 uur op het pleintje bij de fietstunnel voor station Purmerend. De groep bestaat uit maximaal 25 enigszins sportieve fietsende zestigplussers. De groep (elektrische) fietsers is rond 12.30 uur terug op de startplek.

aanmelden verplicht

Wie mee wil fietsen is verplicht zich vooraf aan te melden via info@spurd.nl of telefonisch maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur via 0299 418 100. De groeiende populariteit van de Doortrappen Fiets Special betekent dat vroeg aanmelden belangrijk is. Meefietsen kost voor de gidsen, bezoek aan de verrassingslocatie en koffie/thee zes euro.
Wie wil meedoen aan de gezellige fietstocht kan zich tot maandag 30 mei aanmelden.

Betalen voor de fietstour doet men voor vertrek op het pleintje voor het station, bij voorkeur per PIN (of eventueel gepast contant).