PURMEREND - Op 14 en 21 november staan bij Cultuurhuis Wherelant twee filmlezingen gepland voor de echte filmliefhebber. De lezingen zijn op de donderdagavond met de week erna op dinsdagmiddag en -avond de mogelijkheid om de besproken films te bekijken in het Filmhuis Purmerend. Het betreft de films Dolor Y Gloria van regisseur Pedro Almodóvar, met in de hoofdrol Antonio Banderas en L’avenir van regisseur Mia Hansen-Løve, met in de hoofdrol Isabelle Huppert.


Filmrecensent Hugo Emmerzael geeft de lezingen bij Cultuurhuis Wherelant. Hij specialiseert zich in grotere verhalen over films, hun makers, acteurs/actrices, genres, productielanden en tijdsvakken op toegankelijke en enerverende wijze te duiden, verklaren en analyseren voor een geïnteresseerd publiek. Hugo is een Nederlandse filmcriticus en programmeur. Als redacteur van De Filmkrant schrijft hij maandelijks over nieuwe tendensen in alle vormen van cinema. Binnen CinemAsia Film Festival is hij hoofdprogrammeur van de Zuid-Oost Aziatische regio. Daarnaast werkt hij samen met invloedrijke filmfestivals als IFFR (Rotterdam), IDFA (Amsterdam), NFF (Utrecht) en GAIFF (Yerevan, Armenië).

Meer informatie
U kunt zich via www.wherelant.nl bij het cursusaanbod aanmelden voor de lezingen. De prijs voor de twee lezingen samen is € 20,00. Voor wie de lezing gevolgd heeft, verleent het Filmhuis een kortingsprijs van € 5,00 per film. Voor de films meldt u zich aan via www.filmhuispurmerend.nl

De lezingen vinden plaats op donderdagavond van 19.30 – 21.00 uur bij Cultuurhuis Wherelant aan de van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. De films kunt u op dinsdagmiddag of -avond bekijken in de week na de lezing. Op 19 november 2019 Dolor Y Gloria en op 26 november 2019 L’Avenir (aanvang 13.30 en 20.30 uur) bij Het Filmhuis Purmerend aan de Kerkstraat 11 (in het Stamhuis).