PURMEREND - Van alle vragen in deze wereld is ‘wie ben ik’ misschien wel de meest mysterieuze. Sara Kee (schrijver en filosoof) gaat in gesprek met televisiemaakster Naeeda Aurangzeb op zoek naar wat identiteit is en hoe we het ontwikkelen. Dit gesprek is bij te wonen op dinsdagavond 29 maart in de Bibliotheek Purmerend.

Op deze avond staan Aurangzeb en Kee stil bij de invloed die andere mensen op ons hebben. In hoeverre vorm je jezelf en in hoeverre word je gevormd? Sara Kee is altijd op zoek naar nieuwe ervaringen. Ze bevindt zich het liefst op de grens van het voorstellingsvermogen, of net iets daar overheen. Kee schreef de verhalenbundel Patiënt Hero waarin zij de wereld aan wankelen brengt op lichtvoetige, niet lichtzinnige wijze.

Naeeda Aurangzeb is journalist, schrijfster en televisiemaakster. Ze is o.a. bekend van haar boek Hé, lekker ding, 365 Dagen Vrouw (2021) waarin ze voor iedere dag één seksistische ervaring neerpent waar zij en andere vrouwen mee zijn geconfronteerd. Op de werkvloer, op straat, in het openbaar vervoer, thuis.

Het was voor Naeeda niet schokkend om te horen over het seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice tijdens de aflevering van BOOS, zegt ze. Ik heb vierentwintig jaar in de media gewerkt, waarvan een decennium in Hilversum, dus voor mij werd er niets nieuws gezegd. "Het was pijnlijk, maar schokkend was het niet." (NRC 30 januari 2022)

Filosofisch op Reis met is op dinsdag 29 maart 2022, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Purmerend Kaartverkoop: Leden: € 5,00 / Niet leden € 7,50 verkrijgbaar in alle vestigingen en via www.bibliotheekwaterland.nl