MDIDENBEEMSTER - Iedereen kent de kleurrijke afbeeldingen van Frida Kahlo. Ze is een inspiratiebron voor boeken, muziek, films en mode. Maar wie was deze vrouw? Op vrijdag 30 september geeft kunsthistorica Julie Hengeveld in Bibliotheek Beemster een lezing over deze karakteristieke kunstenares.

Frida Kahlo schilderde over thema’s die een rol speelden in haar leven. Zo had zij veel belangstelling voor haar afkomst en erfgoed, maar voerde zij ook een innerlijke strijd rondom vrouwelijkheid. Beroemd zijn haar zelfportretten, waarin ze haar eigen identiteit en ervaringen onderzoekt. Ze vervaardigde tientallen van dergelijke portretten.

Ook is tot en met vrijdag 4 november het groot formaat kunstboek over Frida Kahlo in te zien in Bibliotheek Beemster. Een overzicht van veel van haar werken waarin je je kan laten verwonderen en onderdompelen.

Lezing vrijdag 30 september | van 10.30 tot 12.00 uur | Bibliotheek Waterland | Tobias de Coenestraat 4 Middenbeemster | € 5,00 voor leden en 0128 7,50 voor niet-leden. Aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl