WATERLAND - Ontwerp tijdens de Dag van de Familiegeschiedenis je eigen familiewapen. Kom een gratis film kijken in de Bibliotheek Landsmeer en Edam tijdens het Cinekid festival. Of laat je uitdagen tijdens spectaculaire experimenten met de NEMO Science Tour. In alle vestigingen van Bibliotheek Waterland zijn tijdens de herfstvakantie verrassende activiteiten voor kinderen.


Cinekid film & workshop
In samenwerking met Cinekid Festival zijn er filmvoorstellingen met daaraan gekoppeld een bijpassende workshop.

Donderdag 26 oktober 14 – 17 uur draait Dancing Queen in de Bibliotheek Landsmeer (vanaf 8 jaar)

Zaterdag 28 oktober 10.30 – 13.00 uur draait Klara’s gekke treinavontuur in de Bibliotheek Edam (vanaf 6 jaar)

Dag van de Familiegeschiedenis
Op zondag 22 oktober is het Dag van de Familiegeschiedenis. In de Bibliotheek Purmerend en in het naast gelegen Waterlands Archief zijn er dan activiteiten voor kinderen én volwassenen. Kinderboekenschrijfster Marjolein Munnik komt voorlezen en vertellen uit haar boek Misschien wel de allermooiste en helpt daarna met het maken van een eigen stamboom. Het OntdekLAB gaat met ouders en kinderen een eigen familiewapen maken met het programma Coat of Arms.

Zondag 22 oktober 13.00 – 14.00 uur en van 14.00 – 15.00 uur Bibliotheek Purmerend – Maak je eigen familiewapen (ouders en kinderen vanaf 6 jaar)

Zondag 22 oktober 15.15 – 16.00 uur Bibliotheek Purmerend – Maak een stamboom met Marjolein (ouders en kinderen vanaf 4 jaar)

Verrassende experimenten van NEMO
NEMO science Museum bestaat 100 jaar en speciaal voor dit jublileum trekt het Amsterdamse wetenschapsmuseum het land in met de NEMO-Science Tour. In oktober en november komt de tour ook naar Bibliotheek Waterland en zijn er proefjes te doen en spectaculaire experimenten te zien.

Zondag 29 oktober 12.00 – 16.00 uur inloop bij de NEMO Science Tour in de Bibliotheek Purmerend

Woensdag 15 november 12.00 – 16.00 uur inloop bij de NEMO Science Tour in de Bibliotheek Monnickendam.

Meedoen is gratis en aanmelden is aan te bevelen en kan via www.bibliotheekwaterland.nl/agenda