WEIDEVENNE - Maandag 5 oktober start GoldenSports in Weidevenne. Zestigplussers kunnen dan in de buitenlucht gezellig aan de slag met oefeningen voor conditie, balans/stabiliteit en coördinatie. Vanzelfsprekend coronaproof en op eigen niveau is er dan elke maandagochtend op het sportcomplex van FC Purmerend een uur outdoor fitness. De eerste keer is er halverwege het lesuur een feestelijk startmoment. Maandag is er vanwege de start met korting een leskaart voor zes keer GoldenSports te koop.

Onder professionele begeleiding van een bewegingsdeskundige ouderensport van Spurd kunnen zestigplussers zonder loophulpmiddel elke maandagochtend lekker in de buitenlucht bezig zijn met hun fitheid. Iedereen kan meedoen, de medewerkster van Spurd houdt rekening met wat iemand kan, met zijn of haar niveau. Elke maandag van 10.00 uur tot 11.00 uur kunnen ouderen naar het sportcomplex komen van FC Purmerend, Savannestraat 51. Het is de derde locatie GoldenSports in Purmerend na Wheermolen (sinds mei 2019) en De Gors (sinds september 2019), beide succesvol. Inwoners van Weidevenne lieten Spurd weten dat zij graag GoldenSports in hun wijk wilden hebben. Spurd geeft daar vanaf oktober wekelijks invulling aan.

Succesvol
De eerste twee locaties GoldenSports in Purmerend zijn succesvol. Het idee is dat de gevarieerde lessen plaatsvinden in de wijk zijn waar men woont. Helen Kaptein, specialist ouderen bij Spurd: ‘De zestigplussers van de locaties GoldenSports in Wheermolen en De Gors zijn trouwe, enthousiaste deelnemers. Ontmoeting en plezier door verantwoord bewegen staan centraal. Het aantal deelnemers neemt daar nog steeds toe. Ik nodig de zestigplussers in Weidevenne graag uit maandag naar de eerste les te komen. Aanmelden heeft de voorkeur.’

Inschrijven en prijs
Nadere informatie over GoldenSports in Purmerend staat op www.spurd.nl. Wie mee wil doen kan zich aanmelden via goldensports@spurd.nl of maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.15 uur bellen met 0299 418 100. Inschrijven kan elk moment.

Een losse les kost € 3,70. Een kaart voor zes lessen kost € 20,00 of voor twaalf lessen € 40,00, dan is de prijs per keer € 3,34. Wie de eerste keer komt kan gebruik maken van het openingsaanbod: zes lessen voor € 15,00, dat is € 2,50 per keer. Betalen doet u op locatie, bij voorkeur met PIN en anders contant.