PURMEREND - Voor het bereiken en vooral volhouden van gedragsverandering voor een gezonde leefstijl is inspiratie krijgen belangrijk. Daarvoor zijn er boeken en video’s. Een komische, maar serieuze en interactieve presentatie is voor velen makkelijker en succesvoller. Voor wie een gezonde leefstijl wil is er dinsdagmiddag 17 oktober de gratis bijeenkomst ‘Hoe verander je gedrag?’ in theater de Purmaryn. Filosoof Ronald Hünneman en gedragswetenschapper Roel Hermans komen dan spreken en inspireren. Hermans en Hünneman bewijzen dat gedragsverandering bereiken en volhouden mogelijk is.

Mensen weten meestal wat gezond en wat ongezond is, deze bijeenkomst gaat over gewenste gedragsverandering. Veel mensen willen een gezonde(re) leefstijl, het belang ervan is bij hen bekend. Succesvol beginnen aan en vooral volhouden van ander gedrag is echter een uitdaging. Het niet goed kunnen starten, laat staan volhouden van een andere leefstijl betekent dat gedragsverandering vaak bij een kortstondige poging blijft.

humor

De gratis bijeenkomst in theater de Purmaryn wil helpen gedrag te veranderen voor een gezonde leefstijl. Hünneman geeft op een humoristische manier scherpe inzichten in eigen gedrag en dat van anderen. Hij geeft vanuit filosofische visie inzicht in waarom we doen wat we doen. Hünneman geeft voorbeelden die men niet snel vergeet. Expert gedragsverandering Hermans helpt met het bedenken van een concreet stappenplan naar een blijvend gezond(er) leven. Dat gebeurt voor een deel in de vorm van een soort workshop.

inspiratie

Als het gaat om gezonde(re) leefstijl moet het niet bij goede voornemens blijven. De bijeenkomst over gedragsverandering is voor persoonlijke inspiratie, maar ook voor professionals. De bijeenkomst is ook inspirerend om huisgenoten, collega’s, leerlingen en cliënten mee te krijgen in gedragsverandering voor een gezonde(re) leefstijl.

aanmelden noodzakelijk


De gratis bijeenkomst is dinsdagmiddag 17 oktober in theater de Purmaryn. Aanmelden via https://forms.gle/hoeqi9VYuo5xF2Kn9 of via de website van Spurd is noodzakelijk. De bijeenkomst begint om 15.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Deelnemers gaan met een praktisch, concreet plan naar huis en begrijpen waarom het werkt. JOGG Purmerend en Spurd organiseren de bijeenkomst.