PURMEREND - Van 17 t/m 20 augustus kunnen kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar tijdens PurVak weer meedoen met gratis creatieve workshops in de ateliers van Cultuurhuis Wherelant én op diverse andere locaties van PurVak. Per dag zijn er verschillende activiteiten die zowel in de ochtend als in de middag plaatsvinden.


Theater, schilderen, animatiefilmpjes en meer

Van 17 t/m 19 augustus zijn er superleuke workshops op de locatie van Wherelant , waarbij er steeds weer iets anders te leren of ontdekken valt. Kom schilderen, totempalen maken, hout bewerken of dieren maken van ijzerdraad. Maak je eigen kakelbonte krioeler, een vrolijke bloemenslinger of leer papierknippen als een kunstenaar. Bij de theaterworkshops staan spelen en plezier voorop dus die zijn altijd leuk om aan mee te doen! Kinderen die het fijn vinden om samen iets te maken kunnen meehelpen aan een supergroot borduurwerk om zo meer kleur in de wereld te brengen. Het volledige programma met alle workshops staat op www.purvak.nl bij de informatie van Cultuurhuis Wherelant.


Het ochtendprogramma is van 10.00 tot 12.30 uur. Het middagprogramma is van 13.30 tot 16.00 uur. Kom s.v.p. zoveel mogelijk bij de start van de ochtend of middag dan missen de kinderen de uitleg niet. Deelname is gratis en men hoeft zich niet aan te melden. Ouders wordt verzocht om de kinderen bij de ingang af te zetten, er staat iemand om hen te ontvangen en naar binnen te begeleiden. Aan het einde van de ochtend of middag kan iedereen weer opgehaald worden. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.


Creatieve workshops op andere locaties
De docenten van Cultuurhuis Wherelant geven ook toffe workshops op drie andere locaties tijdens PurVak. Op woensdag 18 augustus wordt een groeikunstwerk gemaakt bij de Speelweide in het Leeghwaterpark. Op donderdag 19 augustus kunnen kids bij FC Purmerend kleurrijke hoeden en hoofddeksels maken. Tot slot is het op vrijdag 20 augustus mogelijk om bij VV Purmersteijn grote gekleurde totempalen te leren maken. Deze activiteiten vinden plaats van 11.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 14.30 uur. Let op! Voor de activiteiten op deze locaties is het verplicht om je van tevoren aan te melden. Kijk op www.purvak.nl voor meer informatie.

Er zijn tijdens PurVak gedurende de hele zomervakantie tal van sport- en spelactiviteiten voor kinderen en jongeren op diverse locaties in Purmerend van Spurd en Clup Welzijn. Meer informatie hierover staat ook op de website www.purvak.nl