PURMEREND - Op zaterdag 9 en zondag 10 september is het in heel Nederland weer Open Monumentendag. Het landelijke thema dit jaar is 'Levend Erfgoed'. In het Purmerends Museum worden op zaterdag tal van activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Het museum is op beide dagen gratis toegankelijk.

Het museum is op zaterdag geopend tussen 10.00 en 16.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

Op zaterdag zijn er in het museum diverse activiteiten. Ontwerp vanaf 11.30 uur een bloementuin met behulp van de bloemen op het prachtige Purmerendse aardewerk of maak een beeldje van klei waarbij je je laat inspireren door de beelden in de tentoonstelling En Taille Directe.

Kom kloosterkoek proeven, die herinnert aan het Ursulaklooster en drink wat sap van de oude hoogstamappels in de Beemster.

Om 14.30 uur speelt het blaaskwintet van de ruim 100-jarige Harmonie Crescendo de mooiste muziek en dit alles wordt vrolijk omlijst door sketches van de toneelvereniging Purmerends Palet.

Nog niet genoeg beweging gehad, loop dan mee met een van de boeiende stadwandelingen die om 12.00, 13.00 en 14.00 uur vertrekken vanaf de Peperstraat 22.
Aan de balie van het Purmerends Museum kun je op zaterdag tussen 10.00-16.00 uur informatie ophalen.

Zie voor het hele programma: www.purmerendsmuseum.nl/evenementen