PURMEREND - Op 9 en 10 april doet het Purmerends Museum weer mee aan het Nationaal Museumweekend, onderdeel van de Museumweek (4-10 april) met als thema Open je Wereld. Op zondag 10 april is er een gratis toegankelijke kinderlezing over 400 jaar Purmer met als titel ‘De Purmer is jarig!’

De Purmer is jarig! Waarom besloten de Hollanders 400 jaar geleden een heel meer droog te malen? En hóé deden ze dat? Op 10 april neemt historica Anne Pek je mee op een tijdreis naar de 17e eeuw. Met veel mooi beeld uit archieven én uit haar kinderboek over ‘hoe Holland het hoofd boven water houdt’. Een kinderlezing voor nieuwsgierige kids van 7 tot 12 jaar, maar ook heel leuk voor volwassenen, dus neem ze mee! Anne Pek is historica en journalist en schreef het kinderboek ‘Erop of eronder’. Dit boek gaat over het eeuwigdurende gevecht van Holland tegen het water. Aanmelden is gewenst.

Het Purmerends Museum is het hele weekend gratis toegankelijk van 12.00 tot 16.00 uur en er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Naast de kinderlezing is er op beide dagen een demonstratie ‘maquette bouwen' door Bob Hartsuiker en kunnen kinderen een mini-Kamishibai (Japans verteltheater) bouwen of zelf een molen maken. In het kader van de lente kunnen bezoekers uit de prachtige decors op het aardewerk van Brantjes de mooiste bloemen kiezen en een eigen tuin maken. Na afloop krijgen ze dan echte bloemenzaadjes mee naar huis.

Zie voor het hele programma: www.purmerendsmuseum.nl/Museumweekend-2022