PURMEREND - Cultuurhuis Wherelant start op woensdag 24 maart met een gratis serie masterclasses. Docenten verzorgen live een les over een techniek of onderwerp dat hen na aan het hart ligt, vanuit hun eigen kunstenaarspraktijk. Deze serie is een pilot voor een nieuw, online aanbod korte cursussen die het kunstencentrum wil gaan aanbieden. Voor de masterclasses is Wherelant op zoek naar mensen die het leuk vinden om actief deel te nemen aan de les en naderhand feedback willen geven over hun ervaring.

Interactieve lessen van kunstenaars
Er staan 6 masterclasses op het programma van twee uur met een maximum aantal deelnemers. De lessen worden gegeven via Zoom en zijn interactief. Het voordeel van deze manier van lesgeven is dat iedereen kan meedoen, ook mensen waarvoor fysieke lessen een beperking opleveren of de afstand te groot is. Het zijn echte groepslessen met medecursisten waarmee tijdens de les interactie plaatsvindt. Op de website staat vermeld welke materialen de deelnemers nodig hebben en er is een handleiding voor mensen die nog niet eerder een live online les hebben gevolgd via Zoom.

Een uitdagend aanbod

Alle masterclasses vinden plaats in de periode van 24 maart tot 2 april. Docent Helena Jansz trapt af met ‘Dialoog schrijven’ waarin deelnemers aan de slag gaan met korte, uitdagende schrijfopdrachten. Bij de les ‘Licht en schaduw’ van Wendy Ernst wordt gespeeld met ruimtelijke beeldelementen van papier en licht. Wilma Caris toont op haar eigen wijze op welke manieren je diepte kunt maken op een plat vlak met als thema het Landschap. Pieter Schmits neemt deelnemers mee in zijn fascinatie voor het eigen karakter van verf. In zijn masterclass ‘Kruipende materialen’ leer je met deze werkwijze klaprozen te laten ontstaan uit stromende acrylverf. Bij ‘Sense of Nonsense’ van Ammarie Visser ontdek je hoe je met ritmische herhalingen en een balpen tot verrassende vormen komt. De hekkensluiter van deze mooie serie is Annemarie Vink met haar les “Kleurenmengen’ waarin je terug gaat naar de basis door te experimenteren met de primaire kleuren en zwart en wit .

Aanmelden
Alle informatie staat op www.wherelant.nl bij het cursusaanbod. Filter op masterclasses om bij het overzicht te komen. Bij elke afzonderlijke masterclass staat aangegeven welke materialen nodig zijn om mee te kunnen doen. Voor vragen is de administratie tijdens kantooruren bereikbaar via (0299) 434777 of info@wherelant.nl. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.